#

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın: “Gücünüzü keşke sadece izin alabilmek için değil DSİ’ye işini yaptırabilmek içinde kullansaydınız”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın daha önce yaptıkları başvurulara red veren Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nün sonunda kanal yanındaki yolların yapım, bakım ve onarımı için izin vermesine sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile cevap verdi.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın yaptığı açıklamada bu kadar geç izin verilmesini eleştirirken şu ifadeleri kullandı:

“Gücünüzü keşke sadece izin alabilmek için değil DSİ’ye işini yaptırabilmek içinde kullansaydınız!

Daha önce başvuru yapmış olmamıza rağmen Devlet Su İşlerine (DSİ) ait kanal yanındaki yolların bakım ve onarımı için izin vermeyen DSİ bugün tarafımıza kendilerine ait yollara hizmet götürmemiz için izin verdi. Ova yollarını kullanan çiftçilerimize, vatandaşlarımıza hizmet götürebilmek için DSİ’ye ait yolların bakım ve onarımını Turgutlu Belediyesi olarak yapabilmek için sonunda izin alabildik. Madem bu izin verilebiliyordu bugüne kadar neden verilmedi de benim çiftçim, vatandaşım eziyet çekti? Neden bugüne kadar yaptığımız başvurular reddedildi? Devletin kurumları AK Parti İlçe başkanlarından icazet almadan izin veremiyorlar mı? Madem bu kadar güçlüsünüz keşke DSİ’ye ait yolların yapım, bakım ve onarımını yani aslında kendi işini yaptırabilseydiniz de buraya harcanacak olan Turgutlulu vatandaşlarımızın paraları Turgutlu Belediyesi tarafından farklı projelerde kullanılabilseydi siz de bu işin siyaseti öyle yapsaydınız. Ayrıca bu gücünüzü kullanın da DSİ tarafından konumlandırılan ‘Trafiğe kapalıdır’ levhalarını kaldırtıp çiftçilerimizin, vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla bu yolları kullanmalarını sağlayın.

Bu işin siyasetini siz yapın, biz hizmet etmeye, yıllardır çözülemeyen sorunları çözmeye devam edeceğiz. Çiftçimizin mağduriyetini gidermek için programlarımızı yapıp bir an önce çalışmalarımıza başlayacağız.”