#


Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın: “Turgutlu halkının neyi varsa geri alacağım”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Cumartesi Kapalı Pazaryerini gezdi, esnaf ve alışveriş için pazara gelen vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Akın, “Turgutlu halkına ait ne varsa geri alacağım” dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, hafta sonunu da yoğun mesai temposu içerisinde geçirdi. Cumartesi günleri kurulan semt pazarını ziyaret ederek pazar esnafı ile sohbet etti. Pazar esnafı ile tek tek tokalaşarak isteklerini dinleyen Başkan Akın, Cumartesi Kapalı Pazaryerini tekrardan geri almak için harekete geçtiklerini açıkladı.

Geçmiş dönem Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin tarafından, ‘Otopark ve Pazaryeri’ yapılması karşılığında Manisa Büyükşehir Belediyesine devredilen Cumartesi Pazaryeri’nin tekrardan geri alınması için çalışma başlattıklarını belirten Başkan Çetin Akın, Manisa Büyükşehir Belediyesini mahkemeye verdiklerini söyledi.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Cumartesi Kapalı Pazaryerini otopark olarak yapmıştı. Aynı zamanda otopark olarak kullanılıyordu. Otopark Yasası değiştiği için Manisa Büyükşehir Belediyesine ihtar çektik ve burayı bize devredin dedik. Yazımıza olumlu cevap vermediler. Bizde konuyu mahkemeye taşıdık. Ben size bir söz vermiştim. Turgutlu halkının neyi varsa geri alacağım. Bir kısmını geri aldım bir kısmının da böyle hukuksal mücadelesini yapıyorum” dedi.