#

Turgutlu Belediyesi 2022 Yılında Eğitimde Fark Yarattı

Turgutlu Belediyesi 2022 yılında da eğitim alanında yatırım ve desteklerine devam etti. Turgutlu Belediyesi Eğitim Merkezi (TURBEM), Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) önemli başarılara imza attı. Atatürk Kültür Merkezi’nde ise 18 farklı branşta açılan kursta 500 kursiyere eğitim verildi.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına öğrencilerin LGS ve YKS’ye hazırlanma süreçlerinde destek olan TURBEM’de gurur tablosu yaşandı. TURBEM, 2022 yılı LGS sonuçlarına göre yüzde 99 yerleştirme, yüzde 10’luk fen lisesi başarısını ortaya koydu. YKS’ye TURBEM’de hazırlanan 277 öğrenciden 165’i ODTÜ, Hacettepe, Ankara Üniversitesinin de aralarında bulunduğu 50 üniversitenin tıp, hukuk, diş hekimliği ve mühendislik gibi 41 bölümüne yerleşti. TURBEM’de 2021-2022 eğitim öğretim döneminde 402 öğrenci eğitim gördü.

1500 öğrenciye ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti verildi

Turgutlu Belediyesinin bir diğer önemli projesi olan ve üç yıldır devam eden Üniversite Tercih Merkezlerinden 2022 yılı içerisinde 1500 öğrenci faydalandı. Eski Belediye Binası ve TURBEM’de kurulan tercih merkezleri aracılığıyla üniversite adayı öğrencilere puan durumu, başarı sıralaması gibi kriterlere göre tercih uzmanları tarafından ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlandı.

AKM’de 500 kursiyer eğitim gördü

Turgutlu Belediyesi tarafından vatandaşların kişisel, mesleki ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla hizmete sunduğu Atatürk Kültür Merkezi 2022 yılında da pek kursa ve tiyatro oyunlarına ev sahipliği yaptı. AKM’de 2022 yılı içerisinde 18 farklı branştaki kursta 500 kursiyer eğitim gördü. AKM bünyesinde açılan çocuk, lise, üniversite ve yetişkin tiyatro ekiplerinin hazırladıkları 7 adet tiyatro oyunu izleyiciyle buluştu.

Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Kentimizin, ülkemizin ve toplumumuzun daima ileriye gidebilmesinin yolu eğitimden geçiyor. Bu anlayıştan yola çıkarak eğitim alanında yaptığımız yatırım ve desteklerimize devam ediyoruz. Bu yıl içerisinde TURBEM öğrencilerimizin büyük bir gayretle hazırlandıkları LGS ve YKS’de almış oldukları başarılı sonuçlardan gurur duyduk. Üniversite adayı 1500 öğrencimize tercihlerini doğru yapabilmeleri adına destek olduk. Atatürk Kültür Merkezimiz aracılığıyla 500 kursiyerimizin hayatına dokunarak pek çok alanda kendilerini geliştirme yolunda yanında olmayı başardık. Turgutlu Belediyesi olarak 2022 yılında elde ettiğimiz başarılara daha fazlasını ekleyerek 2023 yılında da bu güzel kente ve hemşehrilerimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.