#


Turgutlu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 2022 Yılında Muhteşem Organizasyonlara İmza Attı

Turgutlu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından 2022 yılında da birbirinden özel etkinlik ve organizasyonlara imza atıldı. Bununla birlikte Turgutlu Belediyesinin sene boyunca gerçekleştirdiği tüm çalışma ve faaliyetler hakkında haber ve sosyal medya paylaşım yoluyla kamuoyu bilgilendirildi.

Turgutlu Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü 2022 yılında da şeffaf belediyecilik anlayışından ödün vermeden çalışmalarını gerçekleştirdi. Tüm meclis toplantıları ve ihaleler canlı olarak yayınlanırken bir yandan da Turgutlu Belediyesi bünyesindeki birim müdürlüklerinin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında farklı kanallardan vatandaşların sürekli olarak bilgilendirilmesi sağlandı. Bu doğrultuda 2022 yılı boyunca 600 adet haber hazırlandı, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve Turgutlu Belediyesinin sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapıldı. Vatandaşların Whatsapp şikayet hattı üzerinden iletmiş olduğu 12 bin 130 adet talep ve şikayet, ilgili birimlere iletilerek çözüme kavuşturuldu. Bununla birlikte 2022 yılında bir ilki başlatan ve Manisa Belediyeleri arasında tek olan Haftalık Haber Bültenini, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 48 hafta boyunca izleyiciyle buluşturdu. Haftalık Haber bülteni 2023 yılında da yayınlanmaya devam edecek.

Milli bayramların coşkusu tüm Turgutlu’yu sardı

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce düzenlenen önemli etkinlik ve organizasyonlarla Turgutlu halkına unutulmaz anlar da yaşatıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılında İrem Derici, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda İkiye On Kala, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ceza, 7 Eylül Turgutlu’nun kurtuluşunun 100. Yılında İlyas Yalçıntaş konserleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Çocuk Şenliği etkinliği ve kortej yürüyüşleriyle milli bayramların coşkusu tek yürek olarak yaşandı.

Gelenekler 2022 yılında da yaşatıldı

Bu yıl Yörük Mehmet adıyla üçüncü kez yapılan yağlı pehlivan güreşleri, rahvan at yarışları, cirit ve keşkek festivali ile gelenekler 2022 yılında da yaşatıldı. Söz konusu bu organizasyonlar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ve beğeniyle takip edildi. Önümüzdeki yıl şubat ve mart ayları içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan 2. Toplu Sünnet Şöleni ile deve güreşlerinin hazırlıklarına da devam ediliyor.

Kentin katma değerini yükseltecek projelere yakışır törenler yapıldı

Turgutlu Belediyesi kentin katma değerini yükseltecek projeleri bir bir hayata geçirirken Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü organizasyonunda yapılan temel atma ve açılış törenleri de büyük ses getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Mustafa Kemal Mahallesine kazandırılan Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi, Turgutlu Belediyesi tarihinin en büyük yatırımı olan Sanayi Çarşısı ile Urganlı Düğün Salonu projesinin temel atma töreni yapıldı. Manisa’da bir ilk olan Sadık Dostlar Mama Üretim Merkezi ile Selvilitepe Mahallesi Belediye Hizmet Noktası’nın açılış törenleri de gerçekleştirildi.

Etkinlikler ve organizasyonlar damga vurdu

Turgutlu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri tüm bu çalışmaların yanı sıra pek çok farklı etkinliğe de imza attı. Turgutlu’nun kültürel etkinliklerinin başında gelen Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri’nde Manuş Baba konseri başta olmak üzere 10 gün boyunca konserler, hemşehri dernekleri iş birliğiyle “Hemşehri Geceleri”, Çepni Konseri, Dünya Barış Günü etkinlikleri, çocuklar için sokak tiyatrosu ve Türkiye’de bir ilk olan “Zurnaların Çığlığı Festivali” gerçekleşti. YAŞAMDER ile birlikte “4. Tohum Takas ve Bahar Şenliği” ve şenlik kapsamında Türkiye’de ilk kez Dumanlı Papaz Eriği Hasadı da düzenlendi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından ayrıca 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel kutlama programı, Ramazan eğlenceleri etkinliklerinin yanı sıra kitap severler için kitap günleri de düzenlendi.

Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Kentimizde 2022 yılı içerisinde çok farklı etkinliklere ve organizasyonlara imza attık. Başkanımız Çetin Akın başta olmak üzere hepimizin üzerinde hassasiyetle durduğu milli bayramlarımızın sevincini konserle taçlandırdık. Kültürel etkinliklerimizi ve geleneklerimizi de aynı hassasiyetle koruduk ve yaşattık. Önce, pandemi ardından ekonomik krizle pek çok zorluk yaşayan hemşehrilerimize birkaç saatliğine de olsa rahat nefes aldırabilmek, gönüllerince eğlenebilmelerini sağlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Düzenlediğimiz programlara göstermiş oldukları yoğun ilgiden ve katılımdan dolayı vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ederiz. Bu çok özel etkinlik ve organizasyonlarda büyük emekleri olan başta Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelimiz olmak üzere tüm belediye ekiplerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzdeki yılda da birbirinden renkli etkinlik ve organizasyonlarımızı gerçekleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.