#

Turgutlu Belediyesi Bey Yolu Mevkisinde Asfaltlama Çalışmasına Başladı

Turgutlu Belediyesi ova yollarında asfalt mesaisine aralıksız devam ediyor. Yassıgeçidi ve Kargılı Mevkilerinde çalışmaların tamamlanmasının hemen ardından Bey Yolu Mevkisinde de asfalt serim çalışmaları yürütülüyor.

Turgutlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin ova yollarında sürdürdüğü asfaltlama çalışmaları kapsamında Bey Yolu Mevkisinde asfalt serimine başlandı. 22 bin m2’lik alanın asfaltlanacağı Bey Yolu Mevkisinde çalışmaların önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Mahalle sakinlerinin uzun yıllardır sorunlar yaşadığı ve pek çok trafik kazasının meydana geldiği Kurtuluş Mahallesi Özgün Sokağın ikinci etabında yol yenileme çalışmaları devam ediyor. İkinci etapta yapılan çalışmalar doğrultusunda beton dökme işlemi ekiplerce gerçekleştiriliyor. Hasat döneminin yaklaşmasıyla birlikte kırsal mahallelerde de çalışmalarına devam eden ekiplerce Musalaryeniköy, Sinirli, İzzettin, Musacalı, Urganlı ve Derbent Mahallelerindeki arazi yollarında yol düzenleme çalışmaları sürdürülüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ayrıca Ergenekon Mahallesi Oruçreis Sokakta su, kanalizasyon, internet ve telefon altyapı çalışmaları sırasında kazılan alanda parke taşı tamiratı çalışmaları da eş zamanlı olarak yürütülüyor.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Asfalt şantiyemizi kurduktan sonra ilk yıl için ova yollarının 60 km’lik bölümünde asfaltlama çalışmalarını tamamlamayı hedeflemiştik. Ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucunda bu hedefimize her geçen gün biraz daha yaklaşarak Bey Yolu Mevkisini de asfaltla buluşturuyoruz. Bir yandan da merkez ve kırsal mahallelerimizde kendi imkanlarımızla yol yenileme; parke, bordür taşı döşeme ve tamirat çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmalarımız Turgutlu’muza hayırlı olsun” dedi.