Turgutlu Belediyesi Bir Projenin Daha Temelini Attı

Başkan Çetin Akın: “2023 yılı; Turgutlu’muzun yıldızlaşacağı bir yıl olacak”

Turgutlu Belediyesi tarafından Çepnidere Mahallesine kazandırılacak olan Çok Amaçlı Salon ve Halı Saha projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma töreninde konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Çepnidere Mahallemizde hemşehrilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda çok amaçlı olarak kullanabilecekleri bir salonu ve halı sahayı hizmete sunacağımızın sözünü vermiştik. Bugün bu sözümüzü yerine getirmiş olmanın haklı ve mutlu gururunu yaşıyoruz” dedi.

Turgutlu Belediyesinin Çepnidere Mahallesinde geçtiğimiz yıl kamulaştırdığı alan üzerine inşa edilecek olan Çok Amaçlı Salon ve Halı Saha projesi için temel atma töreni düzenlendi. 9 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilecek projenin 7 ayda tamamlanması planlanıyor.

Çepnidere Mahallesi Çok Amaçlı Salon ve Halı Saha projesinin temel atma töreninde konuşma yapan Başkan Çetin Akın, “Çepnidere Mahallemizde hemşehrilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda çok amaçlı olarak kullanabilecekleri bir salonu ve halı sahayı hizmete sunacağımızın sözünü vermiştik. Bugün bu sözümüzü yerine getirmiş olmanın haklı ve mutlu gururunu yaşıyoruz. Bu alanda imar ve kamulaştırma sorununu çözmek, alanı imara uygun hale getirmek 2 buçuk yılımızı aldı. Maalesef önümüze yasal zorluklar çıktı. Bu zorlukları aşarken de bize öncelikle muhtarım, bu parseldeki hisse sahiplerimiz yoldaşlık yaptı. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

2023 yılı; Turgutlu’muzun yıldızlaşacağı, katma değeri ve niteliğinin yeniden yaratılacağı bir yıl olacak”

Dört yıl boyunca 61 mahallenin tamamına hiçbir ayrım gözetmeden eşit, nitelikli ve kaliteli hizmeti götürebilmek için durmadan çalışıldığının altını çizen Başkan Çetin Akın, konuşmasında Turgutlu’ya kazandırılan projelere değindi ve 2023 yılında hayata geçirilecek olan projeler hakkında şunları söyledi:

“Hayata geçireceğimiz Cuma Pazarı, Selvilitepe Spor Salonu, Çepnibektaş Mahallemize cemevi ve çok amaçlı salon, Selvilitepe Mahallemize cemevi ile kültür sanat merkezi, Ergenekon Mahallemize çok amaçlı salon ve kadın sığınma evi, sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezi, hayvan pazarı ve sera projelerimizle 2023 yılı; Turgutlu’muzun yıldızlaşacağı, katma değeri ve niteliğinin yeniden yaratılacağı bir yıl olacak.”

Bu güzel kente birlikteliğin, beraberliğin, çok sesliliğin, farklılıklarımızla bir bütün olmanın eşsiz güzelliğini yeniden hakim kıldık”

“Pek çok çalışmamızı, hizmetimizi sizlerden aldığımız güçle adım adım gerçekleştirdik. Tüm bunlardan çok daha önemli olan bir şey var, o da şu: Bu güzel kente birlikteliğin, beraberliğin, çok sesliliğin, farklılıklarımızla bir bütün olmanın eşsiz güzelliğini yeniden hakim kıldık. Bunları da sizlerin sayesinde, desteğinizle, güveninizle başardık” diyen Başkan Çetin Akın, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin yaptığı çağrıda şunları söyledi:

“Ülkemizin kaderini değiştirecek seçimlere 51 gün kaldı. Bu kadim topraklarda yaşayan her bir vatandaşımızın oyu çok önemli. Bir kardeşiniz, ağabeyiniz, dostunuz olarak sizlerden ricam oyunuzu doğadan, haktan, hukuktan, adaletten, barıştan, siyasi ve ekonomik bağımsızlıktan, kadınların, çocukların, gençlerin özgürce, umutla, güvenle yaşamasından yana kullanın. Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında el ele vererek, ayrışarak değil; birleşerek güzel ülkemizde sevgiyi, kardeşliği ve hoşgörü iklimini yeniden hakim kılacağız. Bunu da hep beraber başaracağız.”

Halkçı belediyecilik budur”

Törende konuşma yapan Çepnidere Mahalle Muhtarı İnan Girgin ise, “Başkanımız Çetin Akın, birçok yeri kamulaştırarak hizmet binaları, kiraz alım yerleri, cemevi, düğün salonu gibi birçok etkinlikte kullanılabilecek alanlar yarattı. Bütün mahallelerin yer sorunu var. Önceki dönemlerde yerler satılmış ama Başkanımız Çetin Akın, hiçbir yeri satmadan birçok mahallemize yer kazandırdı. Halkçı belediyecilik budur. Başkanımız, olmayanı var etti. Biz de elimizden geldiği kadar, imkanlarımız doğrultusunda destek vermeye çalışıyoruz. Sunduğu hizmetlerden dolayı bütün kırsal mahalleler adına Başkanımız Çetin Akın ve ekibine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çepnidere Mahallesi Çok Amaçlı Salon ve Halı Saha projesinin temel atma töreni dua okunması ve butona basılmasının ardından sona erdi.

Temel atma törenine Başkan Çetin Akın’ın eşi Sabriye Akın, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı İsmail Çalışkan, CHP Geçmiş Dönem Manisa Milletvekili Hasan Ören, İYİ Parti Turgutu İlçe Başkanı Önder Ertaş, Turgutu Belediye Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Ahmet Daşkan, Mithat Erden, Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, dernek ve oda başkanları ile Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri, personeli ve Çepnidere Mahalle sakinleri katıldı.