Turgutlu Belediyesi Çalışmalarıyla Kentin Her Yerinde

Turgutlu Belediyesi kırsal mahallelere sebze meyve alım yerleri ve su dolum istasyonları kazandırmaya devam ediyor. Bir yandan kent genelinde parke taşı döşeme ve tamirat çalışmaları sürdürülüyor.

Vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarını hayata geçiren Turgutlu Belediyesi tarafından Avşar, İzzettin, Karaköy ve Urganlı Mahallelerine sebze ve meyve alım yeri kazandırıldı. Kuşlar Mahallesinde ise mevcut sebze ve meyve alım yerinin çevre duvarı ve branda giydirilmesi ekiplerce gerçekleştirildi. Sebze ve meyve alım yerleri ile üreticilerin ve mahalle sakinlerinin ürünlerinin satışını tek bir noktadan yapması sağlanacak ve çok amaçlı olarak da kullanılabilecek. Sebze meyve alım yerlerinin 5 mahallede daha yapılması planlanıyor. Kırsal mahallelerde yürütülen çalışmalar doğrultusunda ayrıca çiftçilerin ve üreticilerin en büyük sorunlarından biri olan ilaç makinelerine su dolum işlemlerini kolaylıkla yapabildikleri su dolum istasyonlarına yenisi eklenerek Temrek Mahallesine kazandırıldı.

Kırsal mahallelerin yanı sıra merkez mahallelerde de çalışmalarını titizlikle sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Şehitler Mahallesi Şentürk Sokakta yol kaldırma çalışmalarını gerçekleştirdi. Çalışmalar tamamlandığında 5000 m2’lik parke ve bordür döşenmiş olacak. Çepnibektaş Mahallesi ile birlikte Eker, Semerkand, Irmak ve İsmailcik Deresi Sokakta toplamda 6000 m2’lik parke döşeme çalışması yapıldı. Gülbahçe ve Bağcılar Sokakta parke çalışmaları devam ediyor. Ayvacık Mahallesi ile birlikte Özenç, Tuğrul, Alankuyu, Selçuklu, Niğbolu ve Son Sokakta parke tamirat çalışmaları tamamlandı. Ekipler ayrıca Urganlı Mahallesi mera alanı yol düzeltme ve dolgu çalışmasını tamamladı.

Dutlu Yol’da ve İstasyonaltı Mahallesinde çalışmalar hızla devam ediyor

Kentin kangren haline gelmiş bütün sorunlarını bir bir çözen Turgutlu Belediyesi, yıllardır süregelen İstasyonaltı Mahallesinin ve Dutlu Yol’un yol sorunlarını çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Dutlu Yol’da bordür döşeme çalışmalarına başlayan ekipler, aynı zamanda orta refüj ağaç aydınlatması için yer altı tesisat montajını gerçekleştiriyor. İstasyonaltı Mahallesi Kervanyolu’nda ise prestij cadde çalışmaları yürütülüyor.

Turgutlu’ya iki yeni spor alanı

Kent genelinde spor alanlarının artırılması için birçok önemli projeyi hayata geçiren Turgutlu Belediyesi, kırsal mahallelerde yeni spor alanları oluşturmaya devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ayvacık ve Ören Mahallelerinde yeni halı saha yapımı çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz kentimizin birçok noktasında eş zamanlı çalışmalarını sürdürüyor. Yaptığımız plan ve program dahilinde toplamda sekiz mahallemize sebze ve meyve alım yerleri kazandırıyoruz. Su dolum istasyonlarımıza bir yenisini daha ekledik. Ayvacık ve Ören Mahallelerimize ise her yaştan vatandaşlarımızın kullanabilmesi için yeni spor alanları oluşturuyoruz. Tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.