#

Turgutlu Belediyesi “Daha Yeşil Bir Turgutlu” için Çalışmaya Devam Ediyor

Turgutlu Belediyesi Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kentin çehresini değiştirecek çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu doğrultuda 160 ağaç fidanının dikimi gerçekleştirilirken bir yandan da asfalt hazırlık, parke döşeme ve tamirat çalışmaları da sürdürülüyor.

Turgutlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri “Daha yeşil bir Turgutlu” için çalışmaya devam ediyor. Turgutlu’ya 2022 yılında 30 bin m2 yeni yeşil alan kazandırılırken 2023 yılına ağaçlandırma çalışmasıyla başlandı. Bu doğrultuda Mustafa Kemal Mahallesi Ada Sokak üzerindeki alanda ağaçlar toprakla buluştu. Turgutlu Belediyesi Şantiyesi’nde üretilen çınar, zakkum, fıstık çamı, dut, akçaağaç, leylandi türlerinde 160 adet ağaç fidanının dikimine ekipler gün boyu devam etti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından aynı zamanda Ayvacık Mahallesine bağlı Gökçealan Mevkisinde çevre düzenleme çalışmaları kapsamında çim parke döşemesi yapıldı.

Turgutlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise 2023 sezonu öncesinde asfalt hazırlık çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda 1. Kanal Üzeri yan yol üzerinde asfaltlama öncesinde yürütülen hazırlık işlemleri sonucunda dolgu çalışmaları gerçekleştirildi. Şehit Ahmet Yağız, Toplar, Hun, Dürüst, Levent, Ermiş ve Yeşil Yol Sokakta altyapı çalışmaları sonucunda kazılan yollarda parke tamiratları tamamlandı.

Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Daşkan, “Ekiplerimiz 2023 yılına hızlı bir tempoyla başladılar. Geçtiğimiz yıl 30 bin m2 kazandırdığımız Turgutlu’muzda ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bununla birlikte belirlenen program doğrultusunda bozulan yollarda gerekli çalışmalarımızı da sürdürerek araç ve yaya güvenliğini sağlamış oluyoruz. Turgutlu’muz için çalışan mesai arkadaşlarımızla işlerinde kolaylıklar dilerim” şeklinde konuştu.