Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve pek çok ili de etkileyen depremin ardından harekete geçen Turgutlu Belediyesi, düzenlediği yardım kampanyasıyla deprem bölgesindeki desteklerine devam ediyor.

Turgutlu Belediyesi, merkezi Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen büyük depremin ardından bölgedeki vatandaşlara yardım için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’yi sarsan afetin 5’inci gününde Turgutlu Belediyesi, Turgutlu Kaymakamlığı ve AFAD işbirliğinde bölgeye ulaştırılan yardım TIR’ı sayısı 36 oldu. Turgutlulu vatandaşlar tarafından akın akın getirilen ihtiyaç listesinde yer alan yaşam malzemeleri, aralarında gençlerin ve kadınların yoğun olduğu gönüllü grubu ve belediye personelleri tarafından toplanarak gönderime hazır hale getiriliyor.

Turgutlulu miniklerin depremzedelere yazdığı notlar duygulandırdı

Turgutlulu çocuklar aileleriyle yardım noktalarına gelerek oyuncaklarını, kumbaradan çıkan paralarını ve eşyalarını akranları için gönderdi. Yardım kolilerin paketlenmesi sırasında çocuklar tarafından yazılan notlar duygusal dakikalar yaşattı.

Hayatını kaybeden yurttaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Turgutlu Belediyesi olarak tüm imkanlarımız ile yaraları sarmak için çalışıyoruz. Afet bölgesine iletilmek istenen yaşam malzemeleri için tek yürek olan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Turgutlu üzerine düşeni yapmaya devam edecek. Bu zorlukları hep birlikte aşacağız” dedi.