Turgutlu Belediyesi Eğitim Merkezinde Depremzede Öğrenciler Ücretsiz Kurs Alacak

Turgutlu Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda iki ek gündem maddesiyle birlikte 11 madde görüşülüp karara bağlandı.

Mart ayı meclis toplantısı, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Çetin Akın, “Türk Milleti’nin azminin, kararlığının ve cesaretinin dizelerde hayat bulduğu İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yıl dönümünü kutluyor, milli mücadelemizin umudunu ve inancını yüreklerden mısralara taşıyan, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle anıyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!” sözleriyle 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nü kutladı. Başkan Çetin Akın konuşmasında ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü kutlarken mübarek Ramazan Ayı ve Berat Kandili’ni de tebrik etti. Başkan Çetin Akın konuşmasında ayrıca 25 Mart 2020 tarihinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Onur Karakaya’yı ve Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu vefatının 14. yılında andı.

Karacaali Köprüsü Manisa Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yapılıyor

Mart ayı meclis toplantısında gündemin birinci maddesinde, “2023 yılı Şubat ayı Olağan Meclis toplantılarına ait toplantı tutanağı ve meclis kararları” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde “İlçemiz Derbent Mahallesi Soğukkuyu Mevkii Karacaali Çayı üzerine köprü yapılmasına ilişkin Derbent Mahallesi sakinlerinin başvurusu üzerine, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığınca köprü yapımı çalışmalarına başlanılmış olup, Karacaali Köprüsü yapım işi için Manisa Büyükşehir Belediyesine proje ortağı olunması hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde, “İlçemiz 5. Mıntıka 940 ada 20, 21, 22, 33, 54, 55, 56, 57, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 70, 71 parseller, 2110 ada 1, 2, 3, 4 parseller ile 3045 ada 1, 2, 3, 4 parsel sayılı taşınmazlar ve çevresine yönelik Belediyemiz Başkanlığı tarafından hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama imar planı değişikliği teklifinin, planlama sürecinin hızlandırılabilmesi amacıyla, 1/1000 ölçekli imar planı yapma ve onaylama yetkisinin Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde, “İlçemiz Musacalı Mahallesi 114 ada 167 parsel sayılı taşınmazın, Çok Amaçlı Belediye Hizmet Alanı olarak kullanılmak maksadıyla 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 8. maddesine istinaden satın alma usulü kamulaştırılması ve bu kapsamdaki iş ve işlemlerin yürütülmesi adına encümene yetki verilmesi hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde, “Yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle, proje kontrolü aşamasında mimari ve statik açıdan alınması gereken önlemlerle ilgili, plan notlarında ilave ve değişiklik yapılmasına yönelik hususun imar komisyonuna havalesi” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi.

Depremzede öğrenciler TURBEM’de ücretsiz eğitim alacak

Gündemin altıncı maddesinde, “İlçemiz Yunusdere Mahallesi 140 ada 15 parsel sayılı taşınmazın devir talebi kapsamında 03.03.2023 tarih 2023/4 sayılı imar komisyon raporu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde, “Turgutlu Belediyesi Eğitim Merkezi (TURBEM) 'de kurs gören öğrencilerimizden alınan kurs ücreti ve belediyemizce düzenlenecek olan sosyal, kültürel faaliyetlerde Kahramanmaraş merkezli ve diğer illerde yaşanan depremden dolayı zarar gören öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın söz konusu faaliyetlerden ücretsiz yararlanması hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin sekizinci maddesinde, “Ergenekon Mahallemizde yeni açılan muhtelif sokaklara isim verilmesi hususunun imar komisyonuna havalesi” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin dokuzuncu maddesinde, “04.10.1995 tarih ve 22 sayılı Turgutlu Belediyesi Meclis kararı ile “Lütfi Erel” adı verilen Ergenekon Mahallesine ait olan sokak adı, tutanaklara “Lütfü Erer” olarak hatalı yazıldığından bahse konu sokak ismi sehven yanlış isimlendirilmiş olup, yapılan sehven hatanın düzeltilerek sokak isminin “Lütfü Erel” olarak düzenlenmesi hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin onuncu maddesinde, “30 Aralık 2022 günü Ankara’da hain bir pusuda şehit edilen Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’in isminin ve hatıralarının Turgutlu’muzda yaşatılması için Selvilitepe Mahallesi Armağan Sokak ve Çağdaş Sokak kesişiminde bulunan park ve yeşil alana isminin verilmesi hususu” görüşüldü, Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Turgutlu Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı, gündemin on birinci ve son maddesi olan dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.