#

Turgutlu Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Turgutlu Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı Eski Belediye Binasında gerçekleşti. Haziran Ayı Meclis Toplantısında 9 madde görüşüp karara bağlandı.

Haziran Ayı Meclis Toplantısının açılış konuşması gerçekleştiren Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, haziran ayı içerisinde hayatını kaybeden şairleri “Yürüyorum” şiirini okuyarak andı. Başkan Çetin Akın konuşmasında kademeli normalleşme döneminde uzun bir aradan sonra kapılarını yeniden açan esnaf için sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir dönemin başlamasını ümit ettiğini ifade etti. Liselere Geçiş Sınavı ile Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek olan bütün öğrencilere başarı dileklerini ileten Başkan Çetin Akın, öğrencilerin lise ve üniversiteleri kazanmalarını temenni ettiğini söyledi. Başkan Çetin Akın, son peygamber Hz. Muhammed’i ahirete göç edişinin yıl dönümünde “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in ebediyete intikal ederek Yüce Allah’a kavuştuğu günün yıl dönümünde sevgili peygamberimizi rahmetle anıyorum” sözleriyle andı.

Başkan Çetin Akın konuşmasında 17 Haziran Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü dolayısıyla düşüncelerini paylaşarak “Dünyanın, insanlığın ve canlı yaşamının geleceği için topyekûn bir mücadelenin gösterilmesi gerektiğini önemle hatırlatmak istiyorum. Daha yeşil, güzel ve sürdürülebilir bir dünyada hep birlikte yaşamak bizim elimizde!” ifadelerini kullandı. Başkan Çetin Akın bütün babaların Babalar Günü’nü kutlayarak konuşmasına son verdi.

TURBEM ücretlerinde artış yok

Turgutlu Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısının ilk gündem maddesi olarak, 2021 yılı Mayıs ayı Meclis toplantısına ait toplantı tutanağı ve Meclis kararları görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde Gündemin ikinci maddesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı TURBEM dershanesi 2021-2022 yılı kurs ücretleri hakkında tarife komisyon raporu görüşüldü. Komisyon tarafından 7 ve 8. sınıf için 1900 TL, 11, 12. sınıf ve mezun sınıflar için 2100 TL olarak belirlenen kurs ücretleri Başkan Çetin Akın ve tüm meclis üyelerinin görüşü doğrultusunda zam yapılmaması hususu oy birliği ile kabul edildi. Buna göre geçtiğimiz yıl 7 ve 8. sınıflar için 1700 TL, 11 ve 12. sınıflar ile mezun sınıflar için 1900 TL olarak belirlenen kurs ücretlerinde yeni dönemde artış yapılmayacak. Gündemin üçüncü maddesinde İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı Orta Park kafeteryada menüde olan ve menüye yeni eklenen tatlı fiyatları hakkında tarife komisyon raporu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dördündü maddesinde İlçemiz Çepnidere Mahallesi 2153 ada 3 parsel ve 2991 ada 1 parsellerde bulunan KÜTAŞ Tarım Ürünleri Dış Ticaret Sanayi A.Ş. tarafından hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama imar planı değişikliği teklifinin, planlama sürecinin hızlandırılabilmesi amacıyla, 1/1000 ölçekli imar planı yapma ve onaylama yetkisinin Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi görüşüldü, Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin oy çokluğu ile reddedildi.

Gündemin beşinci maddesinde Turgutlu İlçesi Bozkurt Mahallesi 2244 ada 1, 7, 8 ve 12 parsel nolu, 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı'nda Bölgesel Otopark ve Pazar Yeri alanında kalan taşınmazların, Otopark Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile otopark görev ve yetkileri ilçe belediyelerine verilmiş bulunduğundan, kamulaştırma yetkisi ve işlemlerine ilişkin, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Belediye Başkanlığımız arasında hazırlanan protokole imza atmak üzere Belediye Başkanı Çetin Akın'a yetki verilmesi hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin altıncı maddesinde Belediyemiz bünyesinde gerçekleştirilecek olan projelerde kullanılmak üzere 5393 sayılı belediye kanununun 68. Maddesinin (e) bendi gereği, 10.000.000,00 TL kredi kullanımı için Belediye Başkanı Çetin Akın’a yetki verilmesi hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi.

“İlçemiz 6. Mıntıka 2686 ada 32 parsel sayılı taşınmaz üzerinde inşa edilecek ve 22 adet bağımsız bölümden oluşacak ticari işyerlerinin 1 ve 22 nolu bağımsız bölümlerin Turgutlu Belediyesinde kalacak şekilde, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ve 21 nolu toplam 20 adet bağımsız bölümün 5393 sayılı Belediye Kanunun 34. Maddesi gereği satış ve takası için Belediye Encümenine yetki verilmesi hususunun görüşülmesi” olan gündemin yedinci maddesinde ise yaşanan fikir ayrılıklarının ardından Başkan Çetin Akın ve meclis üyeleri madde üzerinde uzlaşmaya gitti. Yapılan görüşmeler sonucunda söz konusu madde, “İlçemiz 6. Mıntıka 2686 ada 32 parsel sayılı taşınmaz üzerinde inşa edilecek ve 22 adet bağımsız bölümden oluşacak ticari işyerlerinin 1 ve 22 nolu bağımsız bölümlerin Turgutlu Belediyesinde kalacak şekilde, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ve 21 nolu toplam 20 adet bağımsız bölümün 5393 sayılı Belediye Kanunun 34. Maddesi gereği, belediyemiz teknik ekibinin belirleyecek olduğu 5 adet işyerinin satışı için Belediye Encümenine yetki verilmesi hususunun görüşülmesi” olarak düzenlendi ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin sekizinci maddesinde Turgutlu ilçesi 6. mıntıka mahallesi 768 ada 52 parsel taşınmazın akaryakıt ve servis istasyonu alanından sanayi alanına dönüştürülmesine yönelik 1/1000 ölçekli uygulamalı imar alanın değişikliği talebinin imar komisyonuna havalesinin hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dokuzuncu ve son maddesinde İlçemiz Turgutlu Belediyesi sınırları içerisinde deprem fay hatlarının üzerindeki noktalarda deprem öncü işaretleri izleme istasyonu kurulması amacıyla Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAT) ile belediyemiz arasında protokol yapılması ve Belediye Başkanı Çetin Akın’a protokol yapma yetkisi verilmesi hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi.

Turgutlu Belediyesi haziran ayı Meclis Toplantısı dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.