Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Önümüzdeki Sezon da TKBL’de

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, İzmit deplasmanından 72-67 galibiyetle döndü. Turgutlu’nun temsilcileri, kazanılan bu maçla önümüzdeki sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde oynamayı garantiledi.

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, TKBL’de normal sezonun sona ermesine bir hafta kala önemli bir galibiyete imza attı. Ligin iddialı ekiplerinden İzmit Belediyespor’a karşı oynayan Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı maçı 72-67 kazandı. Deplasmanda yaşanan kıyasıya mücadelede ilk yarıyı 34-29 mağlubiyetle kapatan Turgutlu Belediyespor ekibi ikinci yarıda muhteşem bir geri dönüşle rakibini yenmeyi başardı. İzmit Belediyespor’a karşı kazanılan kritik maçta Tearra Ra Shawn Banks, 26 sayı, 18 ribaund ile maçın yıldızı olarak adını yazdırdı. Pelin Küccük, 20 sayı, 4 asist, 2 ribaund, Dilek Topdemir, 11 sayı, 8 asist, 6 ribaund, kaptan Yasemin Güneş, 7 sayı, 9 ribaund ile galibiyete katkı sağlayan oyuncular oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun davetiyle Manisa’nın tek kadın basketbol takımı olarak iki sezondur TKBL’de mücadele eden Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, İzmit Belediyespor galibiyetinin ardından önümüzdeki sezon biletini de garantilemiş oldu.

Yolumuza TKBL’de devam edeceğiz”

“Kazandığımız bu maçla aynı zamanda önümüzdeki sezonda yolumuza TKBL’de devam edeceğiz” diyen Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Kadın basketbol takımımız, ligin güçlü takımlarından biri olan İzmit Belediyespor’a karşı çıktığı kritik maçta çok önemli bir galibiyete imza attı. Sahada mücadeleden bir an olsun vazgeçmeyerek bu maçı kazanan oyuncularımızı ve teknik ekibimizi gönülden kutluyorum. Play-off hedefiyle başladığımız sezonda yabancı oyuncumuzun uzun süren sakatlığı, bazı oyuncularımızla ayrılmak durumunda kalmamız, antrenör değişikliği ve eksik kadroyla oynamamız gibi bir takım şanssızlıklar yaşadık ve bu yüzden de play-off hedefimizi ne yazık ki gerçekleştiremedik. Tüm olumsuzluklara rağmen önümüze bakmaya devam edeceğiz. Sezonun kapanış maçını Emlak Konut Gelişim karşısında kendi evimizde oynayacağız. 8 Nisan Cumartesi günkü son maçı da kazanarak sezonu +1 galibiyetle noktalamayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.