#

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Sezonun İlk Maçına Çıkıyor

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) 2022-2023 sezonuna Botaş Gelişim maçıyla başlayacak. Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşmanın başlangıç düdüğü 25 Eylül Pazar günü saat 14:30’da çalacak.

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nın TKBL mücadelesi başlıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye Basketbol Federasyonunun davetiyle ilk kez yer aldığı TKBL’de başarılı sonuç elde eden Turgutlu Belediyespor ekibi 2022-2023 sezonunun ilk maçını Botaş Gelişim Takımıyla oynayacak. Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, geçtiğimiz sezonda play- off maçlarının sonuncusunu Botaş Gelişim ile oynamıştı. Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımının yabancı oyuncusu Da’lishia Griffin, Kadınlar Federasyon Kupası karşılaşmalarında yaşadığı sakatlık sebebiyle 1 ay sahalardan uzak kalacak. Halime Vural özel izinli olarak ayrılırken, sağlık problemleri nedeniyle Şule Aktaş ve Yasemin Güneş’in karşılaşmada oynama durumu ise maç saatinde belli olacak.

Turgutlu Belediyespor-Botaş Gelişim maçı 25 Eylül Pazar günü saat 14:30’da Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nda oynanacak. Maça girişler ise ücretsiz olacak.

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Gökhan Aşıcı, “TKBL’de mücadelemize başlıyoruz. Bu sezona çok iyi hazırlandık. Lig boyunca her maçımıza galibiyet parolasıyla çıkacağız. İlk rakibimiz ise geçtiğimiz yıl play-off maçlarımızdaki son rakibimiz olan Botaş Gelişim Takımı olacak. Sezonun ilk karşılaşmasını galibiyetle tamamlamayı hedefliyoruz. Bütün taraftarlarımızı ve basketbol severlerimizi 25 Eylül Pazar günü Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nda oynayacağımız karşılaşmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tüm hemşehrilerimizi Turgutlu’muzun takımına destek olmaya davet ediyorum”

Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz ise, “Manisa’nın tek kadın basketbol takımı olan Kadın Basketbol Takımımız 2022-2023 sezonunun ilk maçına çıkıyor. Oyuncularımız ve teknik ekibimiz yoğun bir antrenman programıyla lige hazırlandı. Seyir keyfi yüksek, heyecanlı bir maç izleyeceğimizi düşünüyoruz. Tüm hemşehrilerimizi Turgutlu’muzun takımına destek olmaya davet ediyorum” dedi.