#

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımından Muhteşem Başlangıç: 75-66

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Federasyon Kupası’nın ilk maçında rakibi Urla Belediyesini 75-66 mağlup etmeyi başardı. Turgutlu Belediyespor ekibi kupadaki ikinci maçını 14 Eylül Çarşamba günü Kırklareli Basketbol Takımı ile oynayacak.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) 2022-2023 sezonuna Kadınlar Federasyon Kupası ile başlangıç yapan Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, kupa maçlarındaki ilk galibiyetini aldı. Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Turgutlu Belediyespor ekibi maç boyunca üstünlüğü koruyarak ilk yarıyı 41-31 tamamladı. Üçüncü çeyreği 10 sayı farkla kapatan Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, maçı 75-66 kazanmayı başardı.

Urla Belediyesi ile oynanan karşılaşmada 17 sayı, 8 ribaund, 1 asistle takıma en çok sayı kazandıran isim Yasemin Güneş olurken, Ceren Taylan 12 sayı, 4 ribaund, 1 asist, Şule Aktaş 10 sayı, 6 ribaund 2 asist, Deniz Şanlı 10 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve kaptan Halime Uykan 8 sayı, 9 asist ile takıma katkı sağlayan diğer oyuncular oldu. Maç sırasında sakatlık yaşayan Da’lishia Griffin ise 10 gün sahalardan uzak kalacak. Da’lishia Griffin yaşadığı sakatlık sebebiyle Kadınlar Federasyon Kupası maçlarında oynayamayacak.

Turgutlu Belediyespor Başkanı Fırat Honaz takımı yalnız bırakmadı

Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Mert, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sorumlusu Metin Akgül ile birlikte Eskişehir’de oynanan karşılaşmayı tribünden takip ederek takımı yalnız bırakmadı.

Maç hakkında değerlendirmelerde bulunan Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Gökhan Aşıcı, “Kadınlar Federasyon Kupası’nda ilk galibiyetimizi aldık. Maçın ilk anlarından itibaren sağladığımız üstünlüğü maç boyunca koruduk. Takım olarak kendimize olan güveni ve başarımızı sahaya da yansıttık. Şimdi ikinci ve üçüncü maçlarımızı da kazanarak final karşılaşmalarına emin adımlarla yürümek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Final müsabakalarına adımızı yazdırmak istiyoruz”

Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz ise, “Kadın Basketbol Takımımız Urla Belediyesi karşısında kazandığı galibiyetle hem sezona hem de ilk kez yer aldığımız Kadınlar Federasyon Kupası’na güzel bir başlangıç yaptı. Kupa maçlarında final müsabakalarına adımızı yazdırmayı istiyoruz. Bunun için de takımımız tüm gayretiyle sahada mücadele ediyor. Elde ettikleri galibiyetten dolayı takımımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.