#

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’ndan Muhteşem Galibiyet: 94-87

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin (TKBL) 5. hafta karşılaşmalarında HDI Sigorta Yalova VIP ile oynadığı maçı 94-87 kazanarak muhteşem bir galibiyete imza attı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde Manisa’nın tek kadın basketbol takımı olarak mücadele eden Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı ligdeki ikinci galibiyetini aldı. HDI Sigorta Yalova VIP Takımı’nı evinde konuk eden Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, rakibini 94-87 mağlup ederek sahada gülen taraf olmayı başardı. Maçın başından sonuna kadar mücadeleyi elden bırakmayan Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nda kaptan Yasemin Güneş 24 sayı 12 ribaund, Fatma Nur İçaçan 18 sayı 12 ribaund ile savunmada ve hücumda yıldızlaştı. Dilek Topdemir 14 sayı, 10 asist, Şule Aktaş 14 sayı, Gözde Yürük 10 sayı, 4 ribaund ile maçın diğer skorer isimleri oldular. Takımın yeni transferi Dunja Buzadzin ise 8 sayı, 6 ribaund ile takımın galibiyetine katkı sağlayan bir diğer isim oldu.

Turgutlu Belediyespor ekibine tribünden tam destek

Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nda oynanan Turgutlu Belediyespor-HDI Sigorta Yalova VIP maçını Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, eşi Nazan Honaz, Turgutlu Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi ve Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Evren Erbaş, Turgutlu Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi ve Turgutlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Hale Bozdemir ile daire müdürleri izledi.

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Gökhan Aşıcı, “Yalova VIP Takımı ile oynadığımız maç sonucunda aldığımız galibiyet takımımızın moral ve motivasyonunun yükselmesi adına çok iyi geldi. Sezona ne yazık ki düşündüğümüz ve planladığımız gibi başlayamadık ancak kazandığımız bu maçla ne kadar güçlü ve istekli olduğumuzu göstermiş olduk. Bu galibiyeti seriye dönüştürmeyi hedefleyerek önümüzdeki maçları peş peşe kazanmak istiyoruz. Maçımızda bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza ise ayrıca teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Öncelikle sahada kazanma hedefiyle hırsı ve mücadelesinden vazgeçmeyerek bu güzel galibiyeti getiren oyuncularımızı ve teknik ekibimizi tebrik ediyorum. Yaşamış olduğumuz aksaklıkları ve şansızlıkları bu maçla sona erdirdiğimize inanıyorum. Çok güzel, heyecanlı bir karşılaşma izledik. Takımımıza oynayacağı diğer maçlarda başarılar diliyorum” dedi.