Turgutlu Belediyesi Kadın Esports Takımı Avrupa Turnuvasına Katıldı

Manisa belediyeleri arasında bir ilke imza atarak ilk esports takımı kuran Turgutlu Belediyesi, spora ve sporcuya yaptığı yatırımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Turgutlu Belediyesi bünyesinde kurulan Turgutlu Belediyesi Kadın Esports Takımı, EMEA (Avrupa) Bölgesi Game Changers 2023 Series 1: EMEA Turnuvasını #9 – 16 sıralaması ile tamamladı.

Turgutlu Belediyesi, Çetin Akın’ın göreve gelmesiyle birlikte birçok yeniliğe imza attı. İlçeye kazandırılan spor merkezlerinin ardından elektronik sporların kentte yaygınlaşması ve genç sporcuların yeteneklerini ortaya koyabilecekleri alanların oluşması için Manisa belediyeleri arasında ilk kez eports takımı kuran Turgutlu Belediyesi, spora yaptığı yatırımlarla Turgutlu’nun adını tüm Türkiye’de ve dünyada tanıtmaya devam ediyor. Belediye bünyesinde kurulan Turgutlu Belediyesi Kadın Esports Takımı, 128 takımlı Avrupa turnuvasında ilk olarak Ranked Demons (Almanya) takımı ile oynadığı karşılaşmayı seride 2 – 0 kazandı. Sonraki maçları ise şu şekilde devam etti; One Last Ride (Almanya) seride 2-0 galibiyet, Galatasaray Esports (Türkiye) seride 1 - 0 galibiyet devam ederken Galatasaray Esports adına verilen hile uyarısıyla 2 - 0 galibiyet.

Son karşılaşmasıyla son 32 turuna yükselen Turgutlu Belediyesi Kadın Esports Takımı, son 16 turu maçında ünlü futbolcu Casemiro’nun takımı CASE Hydra (İspanya) ekibine seride 2-0 kaybederek alt eleme (LCQ) grubuna düştü. Alt eleme grubunda Excel GC (Fransa-İsveç) takımına seride 2 - 0 yenilerek turnuvaya veda etti. Avrupa turnuvasında gösterdiği mücadeleyle dikkatleri üzerine çeken Turgutlu Belediyesi Kadın Esports Takımı, EMEA (Avrupa) Bölgesi Game Changers 2023 Series 1: EMEA Turnuvasını #9 – 16 sıralaması ile tamamladı.

Gençlere yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın,”Bir oyundan daha fazlası olan esporda tüm Turgutlulu gençlerimizi Turgutlu Belediyesi Esports Takımı bünyesinde buluşturmanın heyecanı içerisindeyiz. Gençlere yönelik yaptığımız projeler kapsamında kurulan kadın esports takımımız Avrupa arenasında mücadele ederek bizleri gururlandırdı. İzleyici sporu olarak tanımlanan esporu gençlerimize teşvik etmek, ailelerimizin farkındalık seviyesini arttırmak, espor standartlarını geliştirmek ve geleceğin yeteneklerine ilham vermek için değerli gençlerimizle birlikte olmaya devam edeceğiz. Hedefimiz Turgutlu’daki gençlerimizin sporla sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesidir. Yapacağımız bütün çalışmalarda değerli gençlerimizin yanımızda olması en büyük beklentimizdir. Bütün gençlerimizi saygı ve sevgiyle kucaklıyorum” dedi.