Turgutlu Belediyesi Kadın Esports Takımı Türkiye’nin En İyi Dört Takımı Arasında

Turgutlu Belediyesi Kadın Esports Takımı, düzenlediği espor organizasyonlarıyla adından sıkça söz ettiren ESA Esport’un Türkiye Kadınlar Ligi VALORANT REBELS / 2023 FIRST WOMEN TOURNAMENT Turnuvasını en iyi dört takım arasında tamamladı.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın spora ve sporcuya verdiği önem meyvelerini veriyor. Başkan Akın’ın göreve gelmesiyle Manisa belediyeleri arasında bir ilke imza atarak ilk Esports Takımı kuran Turgutlu Belediyesi, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Turgutlu Belediyesi bünyesinde kurulan Turgutlu Belediyesi Kadın Esports Takımı, ESA Esport’un Türkiye Kadınlar Ligi VALORANT REBELS / 2023 FIRST WOMEN TOURNAMENT Turnuvasını en iyi dört takım arasında tamamladı. Lig elemelerini başarıyla tamamlayan Turgutlu Belediyesi Kadın Esports Takımı, Türkiye Kadınlar Ligi Turnuvasında adını ana etkinliğe yazdırmayı başardı. Ana etkinlikte bulunduğu A grubunda başarılı sonuçlar elde ederek yarı finale kadar yükseldi. Yarı final mücadelesinde Türkiye’nin önde gelen ekiplerinden FUT Esports JEFF Takımına 2 – 0 kaybederek Avrupa biletini kaçırsa da etkili oyunu ve takım ruhuyla Türkiye Kadınlar Ligi Turnuvasını ilk dört takım arasında tamamlayarak adından söz ettirdi.

Sporla büyüyen ve gelişen gençler için çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın,“Kadın Esports Takımımız Türkiye Kadınlar Ligi Turnuvasında güzel bir mücadele örneği sergileyerek başarı elde etti. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sporla iç içe sağlıklı bir şekilde gelişmesi için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri gençlerimizin sporun her alanında başarılı olmaları için çalışıyoruz. Kadın Esports Takımımızı canıgönülden kutluyorum” dedi.

Turgutlu Belediyesi Kadın Eports Takımı eleme maçlarında ilk olarak FiveTales Espor Female Takımı ile oynadığı karşılaşmayı 1 – 0 kazandı. Sonraki eleme maçında ise EDS FEMALE Takımını 2 – 1 mağlup etti. Elemelerdeki başarılı sonuçların ardından A grubunda lig mücadelesine başlayan Turgutlu Belediyesi Kadın Eports Takımı ligin ilk maçında Lil’ DIVAS Takımını 2 – 0 mağlup etti. Sonraki karşılaşmaları ise şu şekilde devam etti; İstanbul Wildcats Fenake 2 – 0 mağlubiyet, Küçükçekmece Espor Female 2 – 0 galibiyet. Son karşılaşmasıyla yarı final mücadelesi hakkı kazanan Turgutlu Belediyesi Kadın Eports Takımı, FUT Esports JEFF takımına yarı finalde 2 – 0 kaybetti.

Hakan “Talisca” Adıgüzel (Koç), Emre “MERZ” Aktaş (Koç), yönetimindeki Turgutlu Belediyesi Kadın Esports Takımı oyuncu kadrosu şu isimlerden oluşuyor: Setenay “Majamia” Aydemir, Yağmur “Daffy” Kaya, İlke “Vojixen” Önkaş, Aylin “Lyyian” Karakaya, Aleyna “Aley” Metin.