#

Turgutlu Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısında Dokuz Madde Görüşüldü

Turgutlu Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 3 ek gündem maddesiyle birlikte toplam 9 madde görüşülüp karara bağlandı.

Mart Ayı Meclis Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Çetin Akın’ın açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Çetin Akın konuşmasında 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü, İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü ile Devrim Yasalarının kabulünün 98. Yıl dönümünü kutladı. Başkan Akın konuşmasında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Nevruz Bayramı, 17 Mart Perşembe günü idrak edilecek olan Berat Kandili ile Muhasebeciler Günü’nü de kutladı. Başkan Akın konuşmasında ayrıca Muhsin Yazıcıoğlu, Şehit Onur Karakaya başta olmak üzere mart ayı içerisinde hayatını kaybedenleri de andı.

Mart ayı meclis toplantısının birinci maddesinde “2022 yılı Şubat ayı Meclis toplantısına ait toplantı tutanağı ve Meclis kararları” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde “2022 yılı Belediyemiz harcama birimlerinin ek ödenek taleplerinin Plan Bütçe Komisyonuna havalesi hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde “Belediyemizde ihtiyaç duyulan kadroların ihdas edilerek oluşturulması ile ilgili olarak I Sayılı ihdas cetvelinin belirlenmesi hususu” görüşüldü, Cumhur İttifakı üyelerinin oylarıyla, oy çokluğuyla reddedildi. Gündemin dördüncü maddesi, “Derbent Mahallesi içerisinden geçen E-96 karayolu boyunca ana yol, yan yol, kavşak ve bağlantı noktalarının düzenlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği dosyasının İmar Komisyonuna havalesi hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin beşinci maddesi, “Ergenekon Mahallesi Sıtkı Evin Sokak ile İlker Sokak kesişiminde bulunan parka Tema Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Merhum Hayrettin Karaca’nın (Toprak Dede) isminin verilmesi ve Ergenekon Mahallesi Osman Sümer Sokak ile Halil Esendağ Sokak kesişiminde bulunan parka ilçemizin önde gelen sevilen simalarından olan doğa dostu Muammer Arabulan’ın isminin verilmesi hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesinde “İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı Belediyemiz İşletmelerindeki 2022 yılı fiyat tarife listesinin, piyasadaki malzeme alım fiyatlarının yükselmesinden dolayı tekrar güncellenmesi için konunun Tarife komisyonuna havalesi hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde “Belediye Meclis Üyesi Esma Toprak’ın Meclis Üyeliğinden istifası nedeniyle, üyesi olduğu Tarife Komisyonu, Çevre Sağlık ve Ekoloji Komisyonu ve Engelliler ve Kadın Hakları Komisyon üyeliği de sona erdiğinden ve Meclis Üyesi Burhan Irk’ın Cumhuriyet Halk Partisinden istifası nedeniyle İmar Komisyonu, Altyapı-Mesken Kentsel Yenileme Komisyonu ve Doğal Afetler Araştırma ve İnceleme Komisyonuna, Belediye Meclisi çalışma yönetmeliğinin 21. Maddesi gereğince; kalan süreyi tamamlamak üzere, söz konusu komisyonlara Cumhuriyet Halk Partisinden 1’er üyenin Belediyemiz Meclisince belirlenmesi hususu” görüşüldü. Buna göre Tarife Komisyonuna Fehmi Gülen, Çevre Sağlık ve Ekoloji Komisyonuna İbrahim Gökdere, Engelliler ve Kadın Hakları Komisyonu ile İmar Komisyonuna İlhami Dinçer, Altyapı-Mesken Kentsel Yenileme Komisyonuna Hasan Yaman, Doğal Afetler Araştırma ve İnceleme Komisyonuna Recep İşleyen oy birliğiyle seçildi. Gündemin sekizinci maddesinde “Belediyemize ait Selvilitepe Mahallesinde bulunan Atatepe Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası ile Subaşı Mahallesi 6. Mıntıka 2572 ada 1 parselde bulunan Irlamaz Sentetik Yüzeyli Çim Futbol Sahasının Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 15 yıllığına tahsisi hususunda protokol yapmak için Belediye Başkanı Çetin Akın’a yetki verilmesi hususu” görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi.

Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeliği görevinden istifa eden Esma Toprak’ın yerine Cumhuriyet Halk Partisi 1. sıra yedek üyesi Aydın Ercan, meclis üyesi olarak katıldı.

Turgutlu Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.