#

Turgutlu Belediyesi Meclisinden Başkan Çetin Akın’a Kredi Yetkisi

Turgutlu Belediyesi Kasım Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda gündemin tek maddesi olan“Belediyemizin 2022-2023 yılı yatırım programında yer alan proje ve hizmetler için kullanılmak üzere 18 milyon TL’ye kadar banka kredisi kullanımı hususu” görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

Turgutlu Belediyesi Kasım Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın başkanlığında yapıldı. Kasım ayı olağanüstü meclis toplantısında “Maalesef terör can almaya devam ediyor. Turgutlu Belediyesi Meclisi olarak terörün her çeşidini, nereden gelirse gelsin kınıyor ve lanetliyoruz. Bu ortak bildirimizdir. İstiklal Caddesi’nde hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil diliyoruz. İnşallah tekrarları yaşanmaz diye temenni ediyoruz” ifadeleriyle pazar günü Taksim’de yaşanan terör saldırısı kınandı.

Kasım Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısında tek gündem maddesi olan “Belediyemizin 2022-2023 yılı yatırım programında yer alan proje ve hizmetler için kullanılmak üzere 18 milyon TL’ye kadar banka kredisi kullanımı hususu” görüşüldü. Toplantıda 20 kabul, 12 ret oyu kullanılarak gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

“Meclis üyelerimize bizi anladıkları ve samimiyetimize inandıkları için teşekkür ediyorum”

Turgutlu Belediyesi Kasım Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Çetin Akın, “Kredi kullanma yetkisini aldık, meclisimiz bu desteği bize verdi sağ olsunlar. Bütün Turgutlu halkı bilmeli; biz grup toplantımızda ‘Elimiz güçlü olsun, kredi kullanma yetkisini alalım ancak nasıl bir yol haritası çizeceğimizi tekrar değerlendirelim’ diye konuştuk. Hem AK Parti hem Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlarına, bu samimiyetimize inanıp destek veren meclis üyelerimize, Büyük Birlik Partisi’nin Grup Başkanı Muhammet Naci Tunçel’e ve ilçe başkanına, meclis üyelerimize, Bağımsız Meclis Üyemiz Burhan İrk’e, İYİ Parti Meclis Üyemiz İlhami Dinçer’e, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanımız Fehmi Gülen’e ve tüm meclis üyelerimize bizleri anladıkları için, samimiyetimize inandıkları için teşekkür ediyorum” sözleriyle desteklerinden dolayı meclis üyelerine ve siyasi partilerin ilçe başkanlıklarına teşekkür etti.

Başkan Çetin Akın’dan tepki: “O meclis üyesini esefle kınıyorum; oy aldığı partiye ihanet ederek başka partiye geçmiştir”

Kasım Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısının sona ermesinin ardından meclis üyesi İhsan Tuğrul Yüksel’in söylemiş olduğu ifadeyi kınadığını belirten Başkan Çetin Akın şunları söyledi:

“Bugün, tartışmalara mahal vermemek için meclis üyelerimize söz vermedim, ‘yalnızca gündemi oylayalım, bitirelim’ dedik. Akabinde bir meclis üyemiz, -ben ona artık meclis üyemiz demiyorum çünkü ben bu meclisin başkanıyım, 31 meclis üyemizin de haklarını, hukuklarını savunmak zorundayım- çok nahoş bir kelime kullanarak, kendi arkadaşlarına ithafen ‘etek giysinler’ cümlesini kullanmıştır. Buradan esefle kınıyorum. Oy aldığı partiye ihanet ederek bir başka partiye geçmiştir.”

“Turgutlu halkına taahhütte bulunuyorum; siyaseti kavgayla yapmayacağız”

Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında ve sonrasında yaşanan tartışmalara da değinen Başkan Çetin Akın, “Geçtiğimiz meclis toplantısında bir takım tartışmalar yaşanmıştı. Bununla ilgili bir basın açıklaması yapmıştık ve o gün oylamada oy vermeyen arkadaşlarımızı vicdansızlıkla ve Turgutlu halkına ihanet etmekle suçlamıştık. Kastını aşan cümleler kurmuş olabiliriz ancak bizim kastımız doğru dürüst insanlara, siyaseti gerçekten Turgutlu için yapan meclis üyelerimize ve ilçe yöneticilerimize, ilçe başkanlarımıza değildi. Bu anlamda biz ne kadar haklı olduğumuzu sonrasında yaptığımız basın açıklamasıyla da ispatlamıştık. Turgutlu halkına bir taahhütte bulunuyorum; siyaseti kavgayla yapmayacağız, her zaman söylüyoruz. Biz gönül insanıyız, aşk insanıyız, kavgadan yana olamayız, kavga bizim işimiz değil. Biz geçinmek zorundayız, kavga edemeyiz. Bizim kavgamız Irlamaz Rekreasyon Alanı 2. Etabın yapılmamasıyla, Ergenekon Kavşağı’nın yapılmamasıyla olsun veya eksiklerimiz varsa bunları eleştiri anlamında herkes yapsın” şeklinde konuştu.

“Sanayi Çarşısı Türkiye’de kalite ve standart anlamında en yüksek standarttaki ve kalitedeki projedir”

Sanayi Çarşısı projesinin Türkiye’deki en yüksek standartta ve kalitede bir proje olduğunu belirten Başkan Çetin Akın, “Projemiz, Türkiye’de kalite ve standart anlamında en yüksek standarttaki ve kalitedeki projedir. Buraya yatırım yapacak olan arkadaşlarımızın hiçbir şekilde gözü arkada kalmasın. İnşaat kalitesi olarak, oradaki ihtiyaçları karşılama anlamındaki ekipmanlar olarak müthiş bir proje ve biz bu değerli projeyi hak ettiği değerde satmaya çalışacağız. Bu mallar hepimizin; Biz de bu bilinçle hem malımızı iyi değerlendirmeye çalışacağız hem de Turgutlu’nun ihtiyacı olan diğer projeler için kaynak yaratacağız” dedi.