#

Turgutlu Belediyesi Meclisinden “Savaşa Hayır” Bildirgesi

Turgutlu Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Mart ayı meclis toplantısı Ukrayna ve Rusya arasında başlayan savaş ile ilgili Millet İttifakı ve Büyük Birlik Partisi grubunun imzaladığı ortak bildirinin okunmasıyla başladı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın tarafından okunan bildiride savaşın son bularak sorunların diplomatik yollardan çözülmesi çağrısı yapıldı.

Söz konusu bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaşı günlerdir endişeyle takip ediyoruz. Dünya tarihi ne yazık ki böylesine büyük acılarla doludur ve hiçbir savaşın kazananının olmadığı pek çok defa görülmüştür. Turgutlu Belediyesi Meclisi olarak masum insanları, canlıları yok eden olayların, eylemlerin her zaman karşısında olacağımızı bir kez daha söylemek istiyoruz. İki ülke arasında süren savaşın bir an önce son bulmasını, diplomatik yollardan sorunların çözülerek barışın sağlanmasını ümit ediyoruz.

Hepimizin olan bu dünyada silah sesleri, acı haykırışları değil barış şarkıları duymayı; ölümün, vahşetin soğuk ve acımasız yüzünü görmeyi değil birbirimize kardeşçe sarılmayı istiyoruz. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi, “Savaş zorunlu ve hayati olmalıdır… Millet hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.” İşte tam da bu sebeple amasız, fakatsız, lakinsiz savaşa hayır!”

Cumhur İttifakı grubu da Ukrayna halkının yanında olduklarını ifade eden metni okudu.