Turgutlu Belediyesi Sinan Meydan’ı Ağırladı
Turgutlu Belediyesinin ev sahipliğinde, tarihçi ve yazar Sinan Meydan “Çanakkale’den Cumhuriyet’e” konulu söyleşi ve imza günü programı gerçekleştirdi.
Turgutlu Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılı kapsamında bir program düzenledi. Tarihçi ve yazar Sinan Meydan’ın konuk olduğu “Çanakkale’den Cumhuriyet’e” isimli söyleşi ve imza günü programında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Çanakkale'deki eşsiz başarısı ve Cumhuriyet’e giden süreç başta olmak üzere pek çok konu konuşuldu. Tarihçi ve Yazar Sinan Meydan söyleşide aktardığı bilgiler ve anekdotlarla 18 Mart’ta kazandığımız Zafer’in çok önemli ve kıymetli olduğunu ifade etti.

Kitap gelirleri depremzedeler için toplandı

“Çanakkale’den Cumhuriyet’e” başlıklı söyleşi ve imza günü programında tarihçi ve yazar Sinan Meydan’ın kitap gelirleri depremzede ailelere ulaştırılmak üzere toplandı. Mesadet Özcan Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşinin ardından Sinan Meydan kitaplarını da imzaladı.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Sevgili Turgutlulular, sizlere verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Biliyorsunuz milli bayramlarımızı, milli günlerimizi onlara yakışır bir şekilde anacağız, yad edeceğiz, hatırlayacağız demiştik. Çanakkale Zaferi’miz bu hatırlayacak olduğumuz günlerden bir tanesi. Türk tarihinin en önemli destanı. Bu vesileyle bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.