#

Turgutlu Belediyesi “Tarımsal Kalkınma Zirvesi”nde

Turgutlu Belediyesi, Cumhuriyet Halk Parti’li belediyelerin katılacağı, 30 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ndeki yerini alacak.

Turgutlu Belediyesi Tarımsal Kalkınma Zirvesi için hazırlıklarını tamamladı. CHP’li tüm belediyeler başta olmak üzere, kooperatiflerin ve uzmanların katılımıyla İstanbul’da düzenlenecek olan Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde Turgutlu’nun tarım ürünleri de tanıtılacak. Turgutlu’nun ilk üretim yeri olduğu dumanlı papaz eriği ve etruşka armudu başta olmak üzere yaş ve kuru üzüm, japon eriği, şeftali, kuru domates, zeytin, kapya biber, Dalbahçe Kooperatifinin ürettiği zeytinyağı zirvedeki yerini alacak. Bununla birlikte Turgutlu Belediyesi desteği ile kurulan Kasaba Kadın Atölyesi ve kadın girişimci Sultan Doğru’nun kurduğu Mavi Bostan adlı E-Ticaret sitesinde satışa sunulan el emeği ürünleri de ziyaretçilerle buluşacak.

Turgutlu Belediyesinin katılım sağlayacağı Tarımsal Kalkınma Zirvesi, 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Avrasya Gösteri Merkezinde gerçekleşecek.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Turgutlu Belediyesi olarak Manisa’mızın ve Turgutlu’muzun tarımsal ürün ve çeşitliliğini tanıtmak amacıyla CHP Genel Merkezimizin düzenlediği Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katılacağız. Aynı zamanda çiftçilerimizin çok zor şartlar altında toprağı işlediği bugünlerde sürdürülebilir tarım politikaları için de yol haritasını belirleyeceğiz. Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nin ülkemizin tarımsal kalkınması yolunda çok önemli bir adım olacağına inanıyorum” dedi.