Turgutlu Belediyesi Teknik Ekibi Deprem Bölgesinde

Turgutlu Belediyesi İnşaat Mühendisleri ve teknik ekibi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının görevlendirilmesiyle Hatay’a ve Diyarbakır’a ulaştı.

Depremin ilk gününden itibaren tüm imkanlarını seferber eden Turgutlu Belediyesi, afet bölgesinde hasar tespitinde bulunmak amacıyla inşaat mühendisleri ve inşaat teknikerlerinden oluşan ekibini deprem bölgesine gönderdi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yürütülecek hasar tespit çalışmaları kapsamında Turgutlu Belediyesi inşaat mühendisleri Nazım Birim, Ahmet Yasin Eren Hatay'ın ilçesi Antakya ve Dörtyol'da, Yasemin Özay Sungur, İbrahim Tunçkol, Cihan Çakto ve Ali Gökhan Hafızoğlu ise Diyarbakır’da görevlendirildi. Turgutlu Belediyesi teknik ekibi görevlendirmenin ilk saatlerinden itibaren çalışmalarını sürdürüyor.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma yol açan deprem ülkemizi hüzne boğdu. Depremin ilk gününden itibaren yaraları sarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 54 TIR yaşam malzemesini deprem bölgesine ulaştırdık. 6 kişilik teknik personelimizden oluşan ekibimiz ise Hatay’da ve Diyarbakır’da hasar gören binaların durumlarını raporlamak üzere görevlendirildi. Bu acıyı el birliğiyle aşacağız. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.