#

Turgutlu Belediyesi Tiyatro Ekibi Cimri Oyunuyla Büyüledi

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Tiyatro Ekibi, Fransız Edebiyatının ünlü yazarı Moliere’in Cimri oyununu tiyatro severlerle buluşturdu. Oyun, salonu dolduran izleyicilerden tam not aldı.

Turgutlu Belediyesi Tiyatro Ekibi, bir dünya klasiği olan Cimri oyunuyla perdelerini açtı. Alpay Erdoğmuş’un yönetmenliğinde TUTSO Konferans Salonu’nda tiyatro izleyicisiyle buluşan Turgutlu Belediyesi Tiyatro Ekibi; renkli kostümleri, dekorları ve başarılı performansıyla salonu hıncahınç dolduran izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın da izlediği Cimri oyunu, Turgutlu Belediyesi Tiyatro Ekibi tarafından ilk kez Turgutlu’da sahnelendi.

Başkan Çetin Akın’dan yeni salon müjdesi

Oyun sonrasında oyuncuları tek tek tebrik eden Başkan Çetin Akın, “Covid-19 sonrasında çok mutlu olduğumuz bir süreç yaşıyoruz. Bu gece izleyicilerimiz harika, ekibimiz ayrı bir harika. Tabi biz salonlarımızı dolduruyoruz, mutlu oluyoruz ama üzerimize de bir yükümlülük geldi. Artık yeni bir salona ihtiyacımız var. Bu geceye yakışır bir müjde de vereyim. Salon konusuyla ilgili görüşmelere başladık. Hep birlikte çok güzel işler çıkarmaya çalışacağız. Emeğimizi o anlamda harcamaya çalışacağız. Bu güzel oyunda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

“Turgutlu’da ilk defa buna cesaret ettik”

Desteklerinden dolayı Başkan Çetin Akın ve ekibine teşekkürlerini ileten Yönetmen Alpay Erdoğmuş ise “Cimri; zor bir oyun, bir dünya klasiği. Turgutlu’da ilk defa buna cesaret ettik. Salonun dolu olması ekip olarak bizi çok mutlu etti. Turgutlu için biz çok gururluyuz. Uzun ve zorlu bir süreç oldu. Bu oyuna başlamıştık ama araya pandemi girdi. En sonunda oyunu sizin karşınıza çıkardık. Bizi hiç yalnız bırakmayın” ifadelerini kullandı.

Turgutlu Belediyesi Tiyatro Ekibi tarafından sahnelenen Cimri oyununu Başkan Çetin Akın ile birlikte eşi Sabriye Akın, kızı Gülce Akın, Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz’ın eşi Esra Eligüzeloğlu Yılmaz, Turgutlu Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Naci Tunçel, Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri de izledi.