Turgutlu Belediyesi Tiyatro Ekibinden Çanakkale Zaferi’ne Özel Oyun

Turgutlu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Üniversite Tiyatro Ekibi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümüne özel “Çanakkale’den İstiklale Giden Yol, Dönmeyi Düşünmeyenler” oyununu sahneleyecek.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Atatürk Kültür Merkezi Üniversite Tiyatro ekibi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde “Çanakkale’den İstiklale Giden Yol, Dönmeyi Düşünmeyenler” oyununu sergileyecek. Gürcan Koç’un yazdığı, yönetmenliğini Aysel Baylan’ın üstlendiği iki perdelik tarihi oyunun ilk perdesinde Çanakkale Zaferi, ikinci perdesinde ise Kurtuluş Savaşı anlatılacak. Oyunda ayrıca Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cevat Paşa, Hasan Tahsin, Halide Edip, Gökçe Efe, Kazım Karabekir Paşa, Zübeyde Hanım gibi önemli karakterler ve birbirinden önemli gerçek tarihi olaylar yer alacak.

“Çanakkale’den İstiklale Giden Yol, Dönmeyi Düşünmeyenler” oyunu 18 Mart Cuma günü saat 20:00’da TUTSO Konferans Salonu’nda perdelerini açacak. Oyuna girişler ise ücretsiz olacak.

Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Belediyemiz Tiyatro Ekibi Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde özel bir oyun sergileyecek. Sahneledikleri oyunlarla vatandaşlarımızın takdirini kazanan ekibimiz, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı destanını, hazırladıkları oyunla izleyicilerimizin beğenisine sunacak. Tüm tiyatro severlerimizi 18 Mart Cuma günü saat 20:00’da ‘Çanakkale’den İstiklale Giden Yol, Dönmeyi Düşünmeyenler’ oyununu izlemeye davet ediyorum” dedi.