Turgutlu Belediyesi U18 Kadın Basketbol Takımı Anadolu Şampiyonası’nda

Turgutlu Belediyesi U18 Kadın Basketbol Takımı, 2.Bölge Şampiyonası’nda 3’te 3 yaparak hem şampiyonayı grup birincisi olarak tamamladı hem de Anadolu Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Muğla’da düzenlenen Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) U18 Kızlar 2.Bölge Şampiyonası’nda mücadele eden Turgutlu Belediyesi U18 Kadın Basketbol Takımı rakiplerini bir bir yenerek şampiyonaya damga vurdu. İlk galibiyetini 67-59 skorla Kepez Belediyesine karşı alan Turgutlu Belediyesi U18 Kadın Basketbol Takımı, ikinci maçında Söke Basket’i 70-59 yendi. Turgutlu’nun temsilcileri, kazandığı ilk iki karşılaşmanın sonucunda Anadolu Şampiyonası’na adını yazdırmayı başardı.

2.Bölge Şampiyonası’ndaki son karşılaşmasını Datça Belediyesi ile oynayan Turgutlu Belediyespor ekibi, 78-59 sonuçla sahadan gülen taraf olarak ayrılırken aynı zamanda şampiyonayı grup lideri olarak tamamladı.

Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Takımımızla gurur duyuyoruz... Muğla’da oynanan 2.Bölge Şampiyonası’nda hiç fire vermeden aldıkları galibiyetler neticesinde mücadele ettikleri grubu birinci olarak tamamladılar ve Türkiye yarı finalleri olarak nitelendirilen Anadolu Şampiyonası’na katılma hakkı elde ettiler. Bu önemli başarılarından dolayı oyuncularımızı, teknik ekibimizi kutluyor, Anadolu Şampiyonası mücadelesinde yollarının açık olmasını diliyorum” dedi.

Turgutlu Belediyespor Altyapı Koordinatörü ve U18 Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Ceyhan Önk, “Muğla’da oynanan 2.Bölge Şampiyonası’nda başarılı bir şekilde performans göstererek şampiyonanın grup lideri olduk ve Anadolu Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazandık. Destekleriyle takımımızın her zaman yanında olan Belediye Başkanımız Çetin Akın’a, Kulüp Başkanımız ve Belediye Başkan Yardımcımız Fırat Honaz’a ve kulüp yöneticilerimize ayrıca teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.