Turgutlu Belediyesi U18 Kadın Basketbol Takımı Türkiye Şampiyonası’na Finalde Veda Etti

Turgutlu Belediyesi U18 Kadın Basketbol Takımı, Anadolu Şampiyonası final müsabakalarında Düzce Atletik Spor Kulübü ile oynadığı maçı 84-70 kaybederek Türkiye Şampiyonası’na veda etti.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından Afyon’da düzenlenen U18 Kızlar Anadolu Şampiyonaları’nda Turgutlu’yu ve Manisa’yı temsil eden Turgutlu Belediyesi U18 Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Şampiyonası yolunda elendi. Anadolu Şampiyonaları’nda rakipleri Eskişehir Çağdaş Kolejliler Spor Kulübü’nü 64-57, Sivas Yıldızları Spor Kulübü’nü 64-28 ile Çankaya Genç Yıldızlar Spor Kulübü’nü 63-50 mağlup ederek yarı finale yükselen Turgutlu Belediyespor ekibi, final müsabakalarında Düzce Atletik Spor Kulübü ile karşı karşıya geldi. Turgutlu temsilcileri, rakibine karşı oynadığı maçı 84-70 kaybederek Türkiye Şampiyonası hayallerine veda etti.

Turgutlu Belediyesi U18 Kadın Basketbol Takımı, 2022-2023 Sezonu Manisa U18 Kadınlar Basketbol Ligi’nin namağlup şampiyonu olarak Muğla’da oynanan 2. Bölge Şampiyonası’nda adını yazdırmıştı. U18 Kadın Basketbol Takımı, 3’te 3 yaparak grup lideri olarak tamamladığı Bölge Şampiyonası’nın ardından Anadolu Şampiyonaları’na katılmaya hak kazanmıştı.

Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “İl, Bölge ve Anadolu Şampiyonalarında kentimizi en iyi şekilde temsil eden U18 Kadın Basketbol Takımımızla gurur duyuyoruz. Takımımız oynadığı her maçında galibiyet hedeflerinden bir an olsun vazgeçmediler. Güçlü rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonası’na kadar başarılıyla mücadele ettiler. Oyuncularımızı ve teknik ekibimizi azimleri ve ortaya koydukları performanstan dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.