#

Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Kent Konseyinden “Otizmin Farkındayız” Etkinliği

Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Kent Konseyi işbirliğiyle 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla iki farklı etkinlik düzenlenecek.

Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Kent Konseyi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde iki önemli etkinlik düzenleyecek. Etkinliğin ilk gününde Orta Park Saat Kulesi önünde otizmli çocuklara otizmin simgesi haline gelen mavi balon dağıtımı yapılacak. Bununla birlikte yine çocuklara özel eğlence düzenlenecek. İkinci günde ise otizmli çocukların ailelerine özel “Ya Ben Ölürsem” sinema filminin gösterimi ücretsiz olarak yapılacak.

Orta Park Saat Kulesi’nde gerçekleştirilecek olacak etkinlik, 1 Nisan Cuma günü saat 13:00’da başlayacak. Sinema filmi gösterimi ise 2 Nisan Cumartesi günü saat 13:30’da Sinema Pollywood’da yapılacak.

Turgutlu Kent Konseyi Başkanı Deniz Bezen, “Turgutlu Belediyesinin destekleriyle 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizmli çocuklarımız ve aileleri için iki farklı organizasyon düzenleyeceğiz. İki gün sürecek etkinliklerimize tüm otizmli çocuklarımızı ve ailelerimizi davet ediyoruz. Belediye Başkanımız Çetin Akın’a desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“Eksik değil farklı” demek için…

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ise, “Bir eksiklik ya da engel değil, farklılık olan otizme karşı hem farkındalık oluşturmak hem de çocuklarımızın ve ailelerinin mutlu olabilmeleri amacıyla etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Hep birlikte ‘Eksik değil farklı’ demek için otizmli çocuklarımızı ve değerli ailelerini etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.