#

Turgutlu Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri İçin Geri Sayım Başladı

Turgutlu Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin üçüncüsü düzenlenecek. Türkiye’nin ünlü başpehlivanlarının da katılacağı Yağlı Pehlivan Güreşleri, 8 Ekim Cumartesi günü saat 09:00’da Irlamaz Rekreasyon Alanı Amfitiyatro’da güreş severleri ağırlayacak.

Düzenlediği önemli organizasyonlarla gelenekleri kentte yaşatan Turgutlu Belediyesi, Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Kırkpınar havasında yaşanan Yağlı Pehlivan Güreşleri, bu yıl da güreş severlerin beğenisini kazanacak. Türkiye’nin en ünlü başpehlivanlarının mücadelesine de sahne olacak Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne yaklaşık 400 pehlivan katılacak.

Turgutlu Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, 8 Ekim Cumartesi günü Irlamaz Rekreasyon Alanı Amfitiyatro’da gerçekleşecek. Müsabakalar saat 09:00’da başlayacak ve gün boyu sürecek. Yağlı Pehlivan Güreşleri kapsamında 7 Ekim Cuma günü saat 18:00’da başpehlivanların katılımıyla Turgutlu Belediyesi Hizmet Binası önünden kortej yürüyüşü de gerçekleşecek.

Üçüncü kez düzenlenecek olan Yağlı Pehlivan Güreşleri hakkında açıklamada bulunan ve tüm Turgutlu halkını güreşlere davet eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Yağlı Pehlivan Güreşlerimizi bu yıl üçüncü kez düzenlemeye hazırlanıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan güreş severlerimize unutamayacakları bir gün yaşatacağız. Ünlü başpehlivanlarımızla birlikte genç güreşçilerimizin de er meydanında mücadele edeceği Yağlı Pehlivan Güreşlerimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi.