#

Turgutlu Belediyesi Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri Nefes Kesecek

Turgutlu Belediyesi tarafından düzenlenecek Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri güreş severlere unutulmaz anlar yaşatacak. Irlamaz Rekreasyon Alanı Amfitiyatro’da (Yörük Mehmet Er Meydanı) yapılacak Turgutlu Belediyesi Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri, 8 Ekim Cumartesi günü saat 09:00’da başlayacak ve gün boyu devam edecek.

Düzenlediği muhteşem organizasyonlarla gelenekleri ve ata sporlarını kentte yaşatan Turgutlu Belediyesi, Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri için son hazırlıklarını sürdürüyor. Ferzande Sayan ve Onur Şenel koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek Turgutlu Belediyesi Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri, altın kemerli başpehlivanlar Ali Gürbüz, İsmail Balaban, İsmail Koç, Cengizhan Şimşek, Orhan Okulu, Recep Kara ve Menderes Saltık başta olmak üzere 60 başpehlivanla birlikte yaklaşık 400 pehlivanın kıyasıya mücadelesine sahne olacak.

Turgutlu Belediyesi Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri 8 Ekim Cumartesi günü saat 09:00’da Irlamaz Rekreasyon Alanı Amfitiyatro’da (Yörük Mehmet Er Meydanı) başlayacak.

Kortej yürüyüşü 7 Ekim Cuma günü

Turgutlu Belediyesi Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri kapsamında 7 Ekim Cuma günü saat 18:00’da başpehlivanların katılımıyla Ortapark Saat Kulesi önünden kortej yürüyüşü düzenlenecek.

Ücretsiz araç seferleri düzenlenecek

Irlamaz Rekreasyon Alanı Amfitiyatro’da yapılacak Turgutlu Belediyesi Yörük Mehmet Yağlı Güreşleri için ücretsiz araç seferleri de düzenlenecek. Seferler, Dağmarmara Niyazi Üzmez İlkokulu ile Urganlı Mahalle Muhtarlığı önünden 8 Ekim Cumartesi günü saat 10:00’da yapılacak. Saat 18:00’da ise Irlamaz Rekreasyon Alanı Amfitiyatro önünden Dağmarmara ve Urganlı Mahallelerine dönüş için seferler gerçekleştirilecek.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Yağlı güreşlerimizi bu yıl üçüncü kez düzenliyoruz. Yağlı güreşlerimize ve diğer tüm ata sporlarımıza gösterilen ilgiden dolayı mutluluk duyuyoruz. Nefes kesecek mücadelelerin yaşanacağı Yörük Mehmet Yağlı Güreşlerimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi.