Turgutlu Belediyesi Zeytinyağı Hasadına Bu Yıl da Devam Etti

Turgutlu Belediyesi, zeytinyağı hasat sezonunu tamamladı. Bu yıl 1375 kilogram zeytinyağı elde edildi.

Turgutlu Belediyesi Aşevi ve Hayır Merkezi aracılığıyla günlük 800’ü aşkın ihtiyaç sahibi vatandaşa dağıtılmak için hazırlanan yemeklerde kullanılan zeytinyağının üretimi gerçekleşti. Turgutlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde belediyeye ait alanlarda yapılan hasat sonucu elde edilen zeytinlerden toplamda 1375 kilogram zeytinyağı üretildi. Üretilen zeytinyağı Aşevi ve Hayır Merkezine ulaştırıldı.

İnsan odaklı sosyal projeler geliştirdiklerini ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Belediyemize ait park ve yeşil alanlarımızdaki zeytinleri kendi ekiplerimizle topluyoruz. Hasat sonucu elde ettiğimiz zeytinyağını Aşevi ve Hayır Merkezimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için hazırladığımız yemeklerde kullanıyoruz. Turgutlu’muzda insan odaklı sosyal belediyeciliğin en güzel örnekleri sergiliyoruz. Bu doğrultuda kaynaklarımızı en doğru ve en verimli bir şekilde kullanıyoruz. Tüm mesai arkadaşlarıma göstermiş oldukları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.