#

Turgutlu Belediyesinden 2022 Yılında İstihdama Tam Destek

Vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hazırladığı projelerle adından söz ettiren Turgutlu Belediyesi, hayata geçirdiği “Turgutlu Kariyer” projesiyle üç yılda 3 bin 500 kişiyi iş sahibi yaptı.

Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş. Genel Müdürlüğünün hayata geçirdiği “Turgutlu Kariyer” projesi iş arayanlara 2022 yılında da umut oldu. Personel A.Ş Genel Müdürlüğü bu yıl içerisinde 84 bin 167 kişiye sms yoluyla rehberlik etti. “İş arayan iş bulacak Turgutlu’muz kazanacak” sloganıyla kentteki işsizlik sorununa kalıcı çözüm üretmeyi amaçlayan “Turgutlu Kariyer” projesine 2022 yılında 1350 başvuru alındı. Turgutlu Belediyesinin aracı görevini üstlenmesiyle 240 iş görüşmesine ev sahipliği yapıldı. Bu görüşmeler sonucunda 2022 yılında 1250 kişi iş sahibi oldu. Üç yıl önce hayata geçirilen projede ise toplam 3 bin 500 kişi iş buldu. Farklı meslek gruplarında iş arayan vatandaşların başvuru yapabildiği “Turgutlu Kariyer” projesi, uygun pozisyonda personel sıkıntısı çeken işletmelere bağlantı sağlayarak istihdama öncülük ediyor. Proje kapsamında Turgutlu Belediyesi Hizmet Binası 6. katında haftanın 5 günü iş görüşmeleri gerçekleştiriliyor. Firmaların iş ilanları ise Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş. Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesapları, sms ve anons duyuruları yoluyla paylaşılıyor.

Hedefimiz işsizliği azaltmak

Turgutlu Belediyesi olarak iş arayan vatandaşlara destek olmaya devam edeceklerini dile getiren Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş. Genel Müdürü Orhan Eratıcı, “Turgutlu Kariyer projemizde kentimizde iş arayanlarla personel arayanları bir araya getirdik. Böylece doğru işçiyi doğru işverenle buluşturmuş olduk. İşsizlikle mücadele kapsamında Turgutlu Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek, ilçemizde işsizliği azaltmak adına tüm gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“Taşın altına elimizi koyuyoruz”

Turgutlu Kariyer projesi ile istihdama büyük katkı sunulduğunu ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Ülke olarak yaşadığımız ekonomik sıkıntılar sonrasında işsizlik önlemez noktalara ulaştı. Bu kapsamda kentimizde işsizlik sorununa kalıcı çözümler üreterek hemşehrilerimizin derdine derman olmaya çalıştık. Hayata geçirdiğimiz projemiz ile taşın altına elimizi koyduk ve işsizlik sorununa bir nebze de olsa katkı sunduk. Bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız. Tüm ekip arkadaşlarıma 2022 yılında göstermiş oldukları gayretli çalışmaları için teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dilerim” dedi.