#

Turgutlu Belediyesinden Atık Pil Toplayan Okullara Ödül

Turgutlu Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle atık pillerin geri dönüşümünü sağlamak amacıyla okullarda düzenlediği‘Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’ kapsamında 50 kilo üstü atık pil toplayan okullar ödüllendirildi.

Turgutlu Belediyesi, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği işbirliğiyle okullar arasında düzenlediği ‘Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’ kapsamında okullardan atık piller toplandı. Kent genelinde 50 kilo üstü atık pil toplayan 7 okul top seti ile ödüllendirildi. Ödüller Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli tarafından verildi. ‘Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’ 30 Nisan Pazar gününe kadar sürecek.

Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı ve Temizlik İşleri Müdürü Evren Erbaş, “Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için ‘sıfır atık’ kültürünü kent yaşamına yerleştirme amacıyla TAP Derneği ile birlikte ‘Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’nı gerçekleştirdik. Çocuklarımıza sağlıklı ve yaşanabilir bir gelecek bırakmak hepimizin öncelikli görevi. Turgutlu’muzun havasını, suyunu ve yeşilini korumaya aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bu konuda duyarlı davranarak kampanyaya katılan okullarımıza ve atık pilleri toplayan öğrencilerimize teşekkür ederiz” dedi.