#

Turgutlu Belediyesinden ‘Çöp Ev’ Mesaisi

Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yapılan denetimler sonucu bir ‘çöp ev’in temizlik işlemini gerçekleştirdi. Evden 10 kamyon çöp çıkarıldı.

Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz hafta yaptığı kontrol sonucu Yıldırım Mahallesi Sakarya Sokak Numara 49’da bulunan evin önünde ve avlusunda çok sayıda pet şişe, plastik malzeme bulunduğu, evden kökü kokular geldiği tespit edildi. Söz konusu adres ve çevresine zarar verebilecek bu atıkların toplanması için ise ev sahibine beş gün süre verildi. Beş gün sonunda yapılan ikinci kontrole rağmen atıkların ev sahibi tarafından toplanmadığı ve bu durumun Çevre ve Toplum Sağlığı için tehlike arz ederek hastalık yayma riskinin bulunduğu değerlendirildi.

Yapılan denetim ve kontrollerin ardından İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar doğrultusunda evin bahçesindeki ve çevresindeki çöpler Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırıldı. Çalışmalar sonucunda ise evinin önünden ve bahçesinden toplamda 10 kamyon çöp çıkarıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı ve Temizlik İşleri Müdürü Evren Erbaş Ser, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ile İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirmiş olduğu denetimlerin ardından Yıldırım Mahallesi Sakarya Sokak 49 Numaralı adrese kayıtlı evde toplum sağlığını bozacak şekilde çöp ve atık biriktirildiği tespit edildi. Ekiplerce gerekli tüm uyarılar yapılarak ev sahibine beş günlük süre verilmesine rağmen çöp ve atıkların toplanmadığı anlaşıldı. Yaşanan tüm bu süreç doğrultusunda İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu karar gereğince Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz konu olan adresteki tüm çöp ve atıkların kaldırılması çalışmalarını tamamladılar. Çevre ve Halk sağlığının korunması adına belediyemiz üstüne düşen görev ve sorumluluklarını yerine getiriyor ve getirmeye de devam edecek” ifadelerini kullandı.