Turgutlu Belediyesinden “Dosteli” Aracılığıyla Depremzedelere Destek

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Dosteli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezleri kapılarını depremzedeler için açtı. Merkezlerde deprem bölgesinden Turgutlu’ya gelen vatandaşların giyim, iç giyim ve bebek malzemeleri ücretsiz karşılanıyor.

Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketlerinden biri olarak nitelendirilen ve 10 ilde yıkımlara neden olan deprem felaketinin hemen ardından bütün imkanlarını seferber eden Turgutlu Belediyesi, Dosteli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezleri aracılığıyla yardım elini depremden etkilenen vatandaşlar için uzattı. Hayırseverler tarafından bağışlanan; kullanılmamış, yeni ve temiz durumda olan kıyafetler kadın, erkek ve çocuk olarak gruplandırılarak raflardaki yerini aldı. Merkezlerde deprem bölgesinden Turgutlu’ya gelen vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda giyim, iç giyim, bebek bezi ve maması ile hijyen malzemeleri ücretsiz olarak karşılanıyor.

Haftanın 5 günü hizmet veriliyor

Dosteli Merkezlerinin kapılarını depremzedeler için açmasının ardından çok kısa süre içerisinde 150 vatandaş bu hizmetten faydalandı. Yeni Mahalle, İstiklal ve Selvilitepe Mahallelerinde yer alan Dosteli Merkezleri, haftanın 5 günü,  08:30-17:30 saatleri arasında hizmet veriyor. Kayıt sisteminin oluşturulduğu uygulamada depremzedeler, görevliler tarafından verilen “Halk Kart” ile ihtiyaçlarını temin edebiliyorlar.

“Turgutlu’muza gelen depremzedelerimiz gönül rahatlığıyla Dosteli Merkezlerimizden ihtiyaçlarını karşılayabilirler”

“Yalnızca deprem felaketinin yaşandığı illeri değil, bu illerden Turgutlu’muza gelen vatandaşlarımızın da ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyordu. Bunun için de Dosteli Merkezlerimizi, depremzedelerimizin ihtiyaçlarını kolaylıkla temin edebilmeleri için hazır hale getirdik” diyen Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Yaşadığımız ve tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin hemen ardından tüm imkanlarımızı, bu büyük yıkımla karşı karşıya kalan vatandaşlarımız için seferber ettik. Dosteli Merkezlerimizde deprem bölgesinden gelen kardeşlerimiz temel ihtiyaç malzemelerini ücretsiz bir şekilde temin edebiliyorlar. Bu noktada merkezlerimize giyim, hijyen ve bebek malzemelerini bağışlayan hayırseverlerimize desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ederiz. Kentimizde yaşayan depremzedelerimiz, gönül rahatlığıyla Dosteli Merkezlerimizden ihtiyaçlarını karşılayabilirler” dedi.