#

Turgutlu Belediyesinden Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

Turgutlu Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü düzenleyeceği bir dizi etkinlikle kutlayacak. Etkinlikler, 5 Haziran Pazar günü Irlamaz Vadisi Rekreasyon Alanı'nda 13:00-19:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Turgutlu Belediyesi, çevre kirliliğine dikkat çekmek ve çevre duyarlılığı oluşturmak amacıyla her yıl 5 Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenleyecek. “Dünya Çevre Günü” etkinlikleri kapsamında çocuklar ve ailelere yönelik olarak uçurtma, yüz boyama ve palyaço etkinleri yapılacak. Sumo güreşi, tırmanma piramidi, rodeo, kedi kombo, gladyatör oyunundan oluşan oyun parkurları ile eğlenceli bir gün yaşanacak.

Ödüller sahiplerini bulacak

“Dünya Çevre Günü Etkinlikleri”nde ayrıca Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne özel düzenlenen “Okullar arası Geri Dönüşüm Hikayesi ve Tasarım Yarışması”nın ödül töreni de yapılacak. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilecek. Çevre, Sağlık ve Ekoloji Komisyonu üyeleri Barış Erbaş, İbrahim Gökdere, Nevin Baş gerçekleştirdikleri toplantı sonucunda yarışmada dereceye giren öğrencileri belirledi.

“Dünya Çevre Günü Etkinlikleri” 5 Haziran Pazar günü 13:00-19:00 saatleri arasında Irlamaz Vadisi Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşecek.

Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı ve Temizlik İşleri Müdürü Evren Erbaş, “5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü birbirinden eğlenceli etkinliklerle kutlayacağız. Çocuklarımız başta olmak üzere her yaştan vatandaşımıza hitap edecek olan etkinliklerimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz” şeklinde konuştu.