#

Turgutlu Belediyesinden Kentin Geleceğine Önemli Bir Yatırım Daha

Turgutlu Belediyesi Çampınar Mahallesinde 66 bin metrekarelik maden sahasının ruhsatını çıkardı. Söz konusu bu yatırımla yol yapımında kullanılacak olan dolgu malzemesinin ihtiyacı çok daha az maliyetle karşılanmış olacak. Bununla birlikte pek çok belediyenin dolgu malzemesinin temin edilmesi konusunda yaşadığı sorun, Turgutlu’da uzun yıllar boyunca yaşanmayacak.

Kentin bugününe ve geleceğine yönelik hizmetlerini sürdüren Turgutlu Belediyesi, önemli bir yatırımı daha hayata geçirdi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın girişimleriyle Çampınar Mahallesinin üst kısımlarında yer alan 66 bin metrekarelik maden sahası alanında Turgutlu Belediyesine ait ruhsat çıkarıldı. Turgutlu Belediyesine ait olan bu maden sahasında yol yapım çalışmalarında kullanılacak olan dolgu malzemesi ihtiyacı oldukça düşük maliyetle karşılanacak. Bununla birlikte söz konusu bu yatırım sayesinde birçok belediye için problem olan dolgu malzemesinin temini noktasında uzun yıllar boyunca sorun yaşanmamış olacak.

Urganlı ve Gökkaya Mahallesi arasındaki ova yolunda asfaltlama çalışmaları başlıyor

Urganlı Mahallesi ve Ahmetli’ye bağlı Gökkaya Mahallesi arasındaki ova yolunda asfaltlama çalışmalarına ise başlanıyor. Turgutlu Belediyesinin kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştireceği bu çalışmayla uzun yıllardır yaşanan bir sorun daha çözüme kavuşturulmuş olacak. Geçtiğimiz günlerde temeli atılan Urganlı Düğün Salonu projesinde ise çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Başkan Yardımcıları Ahmet Daşkan, Fırat Honaz, Özel Kalem Müdürü Ali Nasuhoğlu, Fen İşleri Müdürü İbrahim Tunçkol ile birlikte Çampınar Mahallesinde Turgutlu Belediyesine ait olan 66 bin metrekarelik maden sahası alanında incelemelerini gerçekleştirdi. Başkan Çetin Akın, ekiplerden maden sahası hakkında detaylı bilgi aldı. Başkan Çetin Akın ayrıca Urganlı ve Gökkaya Mahalleleri arasında başlayacak olan asfaltlama ve Urganlı Düğün Salonu projesinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

“Turgutlu’nun çok yıllar dolgu malzemesi ihtiyacını karşılayacağız”

Turgutlu Belediyesine ait 66 bin metrekarelik maden sahası hakkında açıklamada bulunan Başkan Çetin Akın, “Çampınar Mahallemizin üst kısımlarında 66 bin metrekarelik maden sahası Turgutlu Belediyesine ait. Bundan sonra yol imalatını yaparken kullanacağımız dolgu malzemeleri tamamen kendi ruhsatlı maden sahamızdan gönderilen malzemeler olacak. Bu yaptığımız çalışmayla Turgutlu’nun çok uzun yıllar dolgu malzemesinin ihtiyacını karşılayacağız. Aynı zamanda yapacağımız yol maliyetlerinin aşağıya çekilmesinde çok ciddi anlamda katkı sunacak bir fırsatı da sağlıyoruz. Maden ocağı ruhsatımız Turgutlu’muza hayırlı olsun” dedi.

“Hemşehrilerimize söz verdiğimiz işlerden bir tanesine daha imza atıyoruz”

Başkan Çetin Akın ayrıca Urganlı Mahallesi ile Gökkaya Mahallesi arasındaki ova yolunda başlayacak olan asfaltlama çalışmasıyla ilgili konuşarak şunları söyledi:

“Hemşehrilerimize söz verdiğimiz işlerden bir tanesine daha imza atıyoruz! Urganlı Mahallemiz ile Gökkaya Mahallemiz arasındaki ova yolunun geçen yıl planlamasını yapmıştık. Kurduğumuz asfalt şantiyesi ve ekiplerimizle beraber bu yıl da Urganlı Mahallemiz ile Gökkaya Mahallemiz arasındaki ova yolunun asfaltlama çalışmasına başlıyoruz. Bu yolun ve çalışmalarımızın Urganlı Mahallemize ve Gökkaya Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Muhtarlardan Başkan Çetin Akın’a teşekkür

Urganlı Mahalle Muhtarı Tarık Kayabaş ve Gökkaya Mahalle Muhtarı Kadir Türker ise, “Çiftçilerimiz için çok önemli olan ova yollarımızda asfalt çalışmaları başladı. Başkanımız Çetin Akın ve ekibine teşekkür ederiz” ifadeleriyle teşekkürlerini iletti.