Turgutlu Belediyesinden Muhteşem Toplu Sünnet Şöleni

Turgutlu Belediyesi ile Turgutlu Kadınlar Kulübü Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle düzenlenen 2. Toplu Sünnet Şöleni eğlenceli anlara sahne oldu. Sünnet edilen 137 çocuk ve aileleri yapılan organizasyonla doyasıya eğlendi.

İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hizmetlerini bir bir yerine getiren Turgutlu Belediyesi, ikinci kez düzenlediği Toplu Sünnet Şöleni ile çocuklara ve ailelere unutulmaz bir gün yaşattı. Turgutlu Kadınlar Kulübü Yardımlaşma Derneği ile organize edilen şölende Turgutlu Devlet Hastanesinde görevli hekimler tarafından sünnet edilen 137 çocuğun geleneklere uygun bir şekilde sünnet düğünleri gerçekleştirildi. 2. Toplu Sünnet Şöleni, Turgutlu Belediyesi Hizmet Binası önünden sünnet gezmesiyle başladı. Eski Manisa Yolu ve Atatürk Bulvarı güzergahı boyunca devam eden sünnet gezmesinin ardından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda sünnet düğünü yapıldı. Şarkı ve oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlenen sünnet çocukları ve ailelerinin mutlulukları yüzlerinden okundu. Çocuklara çeşitli hediyeler de takdim edildi.

İnsana, çocuklarımıza yatırım yaptığımız sürece onların ve ülkenin geleceğiyle ilgili çok doğru işler yaptığımıza inanıyoruz”

Sünnet düğünü eğlencesinde konuşma yapan ve söz konusu projeye oldukça önem verdiklerini kaydeden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Sünnet töreninin ilkini seçimi kazandığımız sene yapmıştık. Ondan sonraki süreçte pandemiyle uğraşmıştık o yüzden gerçekleştirememiştik. Toplu Sünnet Şöleni, bizim çok önem verdiğimiz, toplumsal barışı sağlayacak bir proje. Turgutlu Belediyesi olarak ailelerin, çocuklarımızın bu duyguyu yaşaması için biz elimizden gelen katkıyı sunuyorduk ancak bu projede bir ortağımız olsun istedik. Turgutlu Kadınlar Kulübü Yardımlaşma Derneğini de aramıza aldık. Kendileri çok ciddi emek harcadılar, belediye personelimizle özdeşleştiler ve böyle güzel bir geceyi bize hazırladılar. İnsana, çocuklarımıza yatırım yaptığımız sürece onların ve ülkenin geleceğiyle ilgili çok doğru işler yaptığımıza inanıyoruz. Çocuklarınızı bize emanet ettiğiniz için ailelerimize, bize destek olan hayırsever vatandaşlarımıza, projede yer alan Turgutlu Kadınlar Kulübü Yardımlaşma Derneğine ve belediye personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal belediyeciliğin nasıl yapılması gerektiğini Turgutlu’ya ve Türkiye’ye gösteriyoruz”

Turgutlu’da hayata geçirilen sosyal projeler hakkında bilgi veren Başkan Çetin Akın şunları söyledi:

“Mustafa Kemal Mahallesinde 3-5 yaş arasında 150 çocuğumuza Türkiye’de örneği olmayan bir hizmet veriyoruz. Sabah ve öğle yemekleri de dahil olmak üzere eğitimi ücretsiz veriyoruz. TURBEM eğitim kurumumuzda, seçimi kazandığımız günden bu yana 2300 çocuğumuzu lise ve üniversite sınavlarına hazırladık. Bu sene yüzde 98 başarı oranı yakaladık. Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirebilmeleri için onların yanında olmamız lazım, eşit fırsatlar vermemiz lazım. Eğitimde eşit rekabeti ortaya koymaktan dolayı da çok mutluyuz. Atatürk Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi kurduk. Şu anda 21 kursumuz var. Bu kurslarda 7 yaşındaki çocuğumuzun da 70 yaşındaki dedemizin, annemizin, amcamızın da ihtiyaçları doğrultusunda kurslar veriyoruz. Onlardan da herhangi bir ücret almıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Yerel yönetimlerimiz bunu sağlayacak’ diyor. Biz şu anda Aşevi ve Hayır Merkezimizde günlük 930 kişiye yemek veriyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Sosyal belediyeciliğin nasıl yapılması gerektiğini Turgutlu’ya ve Türkiye’ye gösteriyoruz. Sizlerden aldığımız vergileri çocuklarımıza ve ihtiyacı olan ailelerimize dağıtıyoruz. Bina yapmak kolay, paranız varsa yapıyorsunuz. Biz de düğün salonları, pazar yeri ve otopark yapıyoruz. Bunlar çok önemli ancak insana yatırım her şeyin üstünde.”

Turgutlu Kadınlar Kulübü Yardımlaşma Derneği Başkanı Alev Güzel ise, “Toplu Sünnet Şöleni için uzun zamandır hazırlanıyorduk. Bu önemli ve özel projede yanımızda olan Başkanımız Çetin Akın ve ekibi başta olmak üzere, çocuklarımızın sünnet kıyafetlerini temin etme konusunda destek olan hayırseverlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bu yıl ikinci kez düzenlenen Toplu Sünnet Şöleni’ne Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın eşi Sabriye Akın, kızı Gülce Akın, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Özdemir, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, Mithat Erden, meclis üyeleri, Kuzey Makedonya Çaşka Belediye Başkanı Goran Stojanovskı, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Sivrikaya, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Esin Küçükler, dernek ve oda başkanları ile Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri ve personeli katıldı.