#

Turgutlu Belediyesinden Zafer Bayramı’nın 100. Yılında Muhteşem Kutlama

Turgutlu Belediyesi tarafından düzenlenen muhteşem Zafer Korteji ve İrem Derici konseriyle hem 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yılı kutlandı hem de Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri'nin başlangıcı yapıldı.

Turgutlu Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Zafer Korteji ve İrem Derici konseriyle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl coşkusu yaşanırken aynı zamanda Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri muhteşem bir başlangıç yaptı.

Kortej şölen havasında geçti

Kutlamalar, Koza Parkı Kavşağı önünden başlayan kortej ile başladı. Türk Bayrakları ve Atatürk Bayrakları ile Atatürk Bulvarı'nı dolduran on binlerce vatandaşın katılımıyla şölen havasında geçen kortej, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'nda sona erdi.

İrem Derici Turgutlu'yu salladı

Ünlü sanatçı İrem Derici verdiği konserle Zafer Bayramı coşkusunu ikiye katladı. En sevilen şarkılarını Turgutlu halkı için seslendiren İrem Derici, performansıyla unutulmayacak bir geceye imza attı.

Ünlü sanatçıdan İrem Nur bebeğe büyük destek

Sahneye SMA Tip 1 Hastalığı ile mücadele eden İrem Nur bebek ve ailesiyle birlikte çıkan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, konser alanını dolduran on binlerce kişiden İrem Nur bebeğin sağlığına kavuşması için başlatılan yardım kampanyasına destek olunması çağrısında bulundu. Çağrıya duyarsız kalmayan sevilen sanatçı İrem Derici ise kampanyada hedefe ulaşılıncaya kadar kendi sosyal medya hesaplarından destekte bulunacağını söyledi. İrem Derici ayrıca İrem Nur bebeğin kampanyasının tamamlanmasının ardından önümüzdeki sene yeniden Turgutlu'da konser vereceğinin sözünü ve müjdesini de verdi.

“Bu vatanı kimseye böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyeti kimseye ezdirmeyeceğiz”

Sahnede konuşma yapan Başkan Çetin Akın, "Muhteşemsin Turgutlu, harikasınız. Sizleri çok seviyorum. Zafer Bayramı’nı şanına yakışır, 100. yılına yakışır şekilde kutluyoruz. En başta kar tanesi gibiydik, üç buçuk yılın sonunda sizlerle beraber çığ olduk. Turgutlu her şeyin en iyisine layık. Ben de sizlere layık olduğunuz şekilde hizmet etmeye devam edeceğim. 26 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Büyük Taaruz’u başlattılar ve sonunda 30 Ağustos’ta bize öyle güzel bir vatan hediye ettiler ve çok güzel bir yönetim anlayışı olan Cumhuriyet’i emanet ettiler. Maalesef hem bu güzel vatanın hem de Cumhuriyetin korunup kollanmaya ihtiyaç duyduğu zamanlar yaşıyoruz. Bizler, sizlere bir söz veriyoruz; Cumhuriyetimizi ve memleketimizi korumak ve kollamak için gece gündüz çalışacağız. Bu vatanı kimseye böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyeti kimseye ezdirmeyeceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yılı kutlu olsun" dedi.

"Bu zamana kadar aldığım en anlamlı hediye"

Başkan Çetin Akın ayrıca Ege Orman Vakfı işbirliğiyle 10 adet fidan bağışı hediyesini İrem Derici'ye takdim etti. İrem Derici ise "Bu zamana kadar aldığım en düşünceli ve anlamlı hediye bu oldu" sözleriyle Başkan Çetin Akın'a teşekkür etti.