#



Turgutlu Belediyesine SODEV’den Ödül

Turgutlu Belediyesi, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) tarafından düzenlenen "Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri" programı çerçevesinde Kadın Basketbol ve Voleybol Takımları projesiyle mansiyon ödülüne ve ‘Türkiye'deki Sosyal Demokrat Belediyelerin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Alanında Sunmuş Oldukları İyi Örnekler’ kitabında yer almaya hak kazandı.

Turgutlu Belediyesi, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ve merkezi İsveç'te bulunan Olof Palme İnternational Center tarafından düzenlenen ve 389 proje başvurusunun yapıldığı “Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri”nde ‘Kadınların Kente Erişimi ve Kent İçi Hareketlilik ile İlgili Sunulan En İyi Uygulama’ kategorisinde, Kadın Basketbol ve Kadın Voleybol Takımları mansiyon ödülüne layık görüldü. Mansiyon ödülü almaya hak kazanan proje, jüri üyeleri Dr. Ece Öztan ve proje koordinatörü Demet Direk'in derleyeceği “Türkiye'deki Sosyal Demokrat Belediyelerin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Alanında Sunmuş Oldukları İyi Örnekler” kitabında da yer alacak.

Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Biz, Kadın Basketbol ve Kadın Voleybol Takımlarımızı sadece sahada mücadele etmesi için değil; kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddete tepki olarak, kadınların her zaman her alanda başarılı olduğunu göstermek amacıyla kurduk. Projemize layık görülen ödüllerle de amacımıza bir kez daha ulaştık. Kadın Basketbol ve Voleybol Takımlarımız her alanda başarılarıyla gündeme geliyor. Bunun için oldukça gururluyuz. Bu projede emeği geçen herkese ve SODEV ailesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Turgutlu’da kadınların daha özgür, daha mutlu olmaları için çalışıyoruz. Kadınların hayatın her alanında eşit temsil hakkı ile bulunmasını istiyoruz. Kadın Basketbol ve Kadın Voleybol Takımlarımızı bu amaç çerçevesinde kurduk ve başarılı olduk. Kadınlara ve gençlere yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek. SODEV ailesine, bizleri ödüllere layık gören değerli jüri üyelerimize teşekkür ederim” dedi.