Turgutlu Belediyesinin Mobil Mutfak Aracı Hizmette

Turgutlu Belediyesi vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli bir hizmet verebilmek amacıyla saha araçlarına mobil mutfak aracını dahil etti. Mobil Mutfak Aracı, düzenlenen tanıtım töreniyle hizmete sunuldu. Tanıtım töreninde konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Turgutlu Belediyesinin eksiği olan mobil mutfaktı. Bu nedenle ilk yaptığımız işlerden, aldığımız kararlardan bir tanesi yeni bir mobil mutfak oluşturmak oldu. Turgutlu’muzda ve Türkiye’de ihtiyaç duyulabilecek her yerde kullanmak üzere yapmış olduğumuz mobil mutfağın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Turgutlu Belediyesi, araç filosunu genişletmeye devam ediyor. Olası afet durumlarında afetzedelerin günlük yemek ihtiyacını karşılaması ve kentteki çeşitli organizasyonlarda kullanılmasının hedeflendiği Mobil Mutfak Aracı, Orta Park’ta düzenlenen törenle tanıtıldı.

Mobil Mutfak Aracı 3-5 bin kişilik kapasiteli

Sosyal Belediyecilik anlayışı doğrultusunda hizmete giren ve günlük 3 bin ila 5 bin kişilik kapasiteli Mobil Mutfak Aracının içerisinde 650 litre temiz su deposu, yaklaşık 400 litrelik kirli su deposu, otomatik hidrofor, aynı anda 2 adet tüpü bağlayabilen tüp odası, 170 cm uzunluğunda buzdolabı, dört gözlü fırın, yemek pişirme alanı, benmari ve servis tezgahı ile depolama alanları bulunuyor.

Kahramanmaraş’taki deprem bizlere çok şey öğretti: İlk yaptığımız işlerden bir tanesi yeni bir mobil mutfak oluşturmak oldu”

Törende yaptığı konuşmayla Mobil Mutfak Aracının Turgutlu’da ve Türkiye’de ihtiyaç duyulabilecek her yerde kullanmak üzere hazırlandığını belirten Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Kahramanmaraş’taki deprem bizlere çok şey öğretti. Eksiklerimiz olduğunu, acil durumlarda yapmamız gereken işlerin ne kadar değerli olduğunu gördük. Deprem sonrasında Turgutlu Meclisinde bir komisyon oluşturmuştuk. Bu komisyonla birlikte öncelikle Turgutlu Belediyesinin eksiği olan bir mobil mutfaktı, bunu tespit etmiştik. Bu nedenle ilk yaptığımız işlerden, aldığımız kararlardan bir tanesi yeni bir mobil mutfak oluşturmak oldu. Bünyemizde bulunan aracı bir mutfak haline getirdik. Mutfağımız tam donanımlı, günlük 3 bin ila 5 bin kişilik yemek verebilecek kapasiteye sahip. Mobil Mutfak Aracımızı zor anlarda kullanacağız. Onun için ‘Allah kullandırmasın’ diyoruz ama ihtiyaç halinde de ne kadar hazırlıklı olduğumuzu göstermek istiyoruz. Turgutlu’muzda ve Türkiye’de ihtiyaç duyulabilecek her yerde kullanmak üzere yapmış olduğumuz mobil mutfağın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Turgutlu Belediyesi Mobil Mutfak Aracı Tanıtım Törenine, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Ahmet Daşkan, Evren Erbaş, Mithat Erden, Turgutlu Belediyesi Meclis üyeleri, Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri ve personeli katılım gösterdi.