“Turgutlu Çevresinde Bir Türkmen Aşireti: Araplı Türkmenleri”

Turgutlu Belediyesinin kültürel programlarından birisi olan Müze Sohbetleri’nin bu haftaki etkinliği, “Turgutlu Çevresinde Bir Türkmen Aşireti: Araplı Türkmenleri” başlığında gerçekleşecek. Eski belediye binasında yapılacak olan etkinlik, 1 Mart Çarşamba akşamı saat 20:30’da başlayacak.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Turgutlu Kent Müzesi tarafından düzenlenen Müze Sohbetleri’nin bu haftaki programında öncekilerde olduğu gibi yine özgün bir konu ele alınacak. Turgutlu Kent Müzesi Uzmanı Hasancan Eralaca’nın konuşmacı olarak katılacağı programda Turgutlu ve çevre ilçeleri ile birçok köylerinde ikamet eden vatandaşların kökenlerinin dayandığı Araplı Aşireti ele alınacak. 1 Mart Çarşamba akşamı eski belediyesi binasında gerçekleşecek olan etkinlik, saat 20:30’da başlayacak.