#

Turgutlu Kent Müzesi Alman Gazetecileri Ağırladı

Almanya’nın önemli radyo istasyonlarından Deutschlandradio ve Der Tagesspiegel gazetesinin Türkiye muhabiri Susanne Güsten, foto muhabiri ile birlikte Turgutlu Kent Müzesi’ni ziyaret etti. Lozan Anlaşması ve mübadelenin yüzüncü yılı yaklaşırken konuyla ilgili bir haber hazırlığında olan Güsten, Kurtuluş Savaşı ile yangın ve mübadelenin Turgutlu’daki yansımaları hakkında bilgi aldı.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Turgutlu Kent Müzesi, Alman basın mensuplarını ağırladı. Deutschlandradio ve Der Tagesspiegel gazetesinin Türkiye muhabiri Susanne Güsten ve foto muhabiri, geçtiğimiz gün Turgutlu Kent Müzesi’ni ziyaret ettiler. Müze Sorumlusu Mehmet Gökyayla’nın eşliğinde müzeyi gezen Güsten, Kurtuluş Savaşı ile Lozan Anlaşması sonrasında yaşanan mübadele sürecinin bölgedeki ve özellikle Turgutlu’daki yansımalarına dair bilgi aldı.

Alman kamuoyunda bu yaşananların daha çok Yunan tarafının anlatımı üzerinden bilindiğini ifade eden Susanne Güsten, “Ben Türkiye muhabiri olarak yaşananların Türk tarafından nasıl görüldüğünü, burada neler hissedildiğini de anlatmak istiyorum. Turgutlu Kent Müzesi’ni bu açıdan çok önemli ve çok da başarılı bir örnek olarak buldum. İlgilerinden dolayı müze çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.