#

Turgutlu Kent Müzesi “İzmir’in Yüz Yılı Sempozyumu’nda” Temsil Edildi

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Turgutlu Kent Müzesi, İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği İzmir’in Yüz Yılı Sempozyumu’nda temsil edildi. Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla ve Müze Uzmanı Hasancan Eralaca, hazırladıkları bildiriyi sempozyumda bilim insanlarıyla paylaştılar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina İzmir Kent Arşivi ve Müzesi tarafından düzenlenen İzmir’in Yüz Yılı Sempozyumu, 15-16-17 Aralık tarihlerinden gerçekleştirildi. Sempozyumda Türkiye’nin farklı kentlerinden yaklaşık elli uzman ve akademisyen hazırladıkları bildirileri bilim dünyası ile paylaştılar. Sempozyumda Turgutlu Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla ve Müze Uzmanı Hasancan Eralaca’nın bildirileri de yerini aldı. Gökyayla ve Eralaca tarafından hazırlanan “Sosyal Konut Projelerinin Öncül Örneklerinden: İzmir Çevresindeki Harikzede Evleri” başlıklı bildiri, Yunan işgalinden kurtuluş günlerinde yaşanan yangınların sonrasında devletin yanan evlerin yerine yenilerinin inşa edilmesi amacıyla gerçekleştirdiği ilk çabaları yeniden gündeme getirdi.

Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Yaptığı çalışmalarla kent tarihimize ışık tutan Turgutlu Kent Müzesi, Turgutlu’muzu başarıyla temsil etmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve bilim insanlarını bir araya getiren sempozyumda Müze Sorumlumuz Mehmet Gökyayla ve Müze Uzmanımız Hasancan Eralaca, önemli bir konuyu gündeme getirdiler. Çalışmaları ve emeklerinden dolayı Turgutlu Kent Müzesi’ndeki arkadaşlarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.