Turgutlu Sokağı için Konteynerler Adıyaman’a Ulaştı

Turgutlu Belediyesinin deprem bölgesindeki vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik başlattığı “Turgutlu Sokağı” projesi kapsamında konteynerler ve inşaat malzemelerinden oluşan TIR’lar Adıyaman’a ulaştı. Deprem bölgesinde olan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, söz konusu TIR’ları Adıyaman’da karşıladı.

Tüm Türkiye’yi sarsan deprem felaketlerinin ardından yaraların sarılması adına çalışmalarına aralıksız devam eden Turgutlu Belediyesi, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların barınma ihtiyacının en hızlı ve etkin şekilde çözüme ulaştırılması için başlattığı “Turgutlu Sokağı” projesinde cuma günü Turgutlu’dan yola çıkan TIR’lar Adıyaman’a ulaştı. Konteynerlerin üretim çalışmalarının tüm aşamalarını titizlikle takip eden ve cumartesi günü itibariyle ikinci kez deprem bölgesinde olan Başkan Çetin Akın, konteynerler ve inşaat malzemelerini taşıyan TIR’ları Adıyaman’da karşıladı.

“Turgutlu Sokağı oluşturacağız, kreşle ilgili sözümüzü yerine getireceğiz, revirle ilgili çalışmalarımız olacak”

Deprem felaketinin yıkıma yol açtığı Adıyaman’da incelemelerde bulunan ve “Turgutlu Sokağı” projesinin süreci hakkında bilgi veren Başkan Çetin Akın, “Yaşamış olduğumuz bu büyük felaketten sonra Adıyaman’a destek vermeye devam ediyoruz. Depremin hemen ardından, dördüncü gününde Adıyaman’daydık. Turgutlu halkından topladığımız yardımları, Adıyaman’da ihtiyaç sahibi olan hemşehrilerimize Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, AFAD görevlileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi personeliyle birlikte onların ihtiyacını karşılayacak şekilde, yaralarını sarmak üzere ulaştırdık. Sonrasında da Mersin Büyükşehir Belediyesinin koordinatörlüğünde 87 bin metrekarelik bir alanda kurulacak olan konteyner kent için destek sözü vermiştik. Turgutlu halkından da destek toplamıştık. Bu destekleri Adıyaman’a getirdik. Öncelikle Adıyaman’da kurulacak olan konteyner kentin güvenlik çitlerini çekeceğiz. Sonrasında ‘Turgutlu Sokağı’ oluşturmakla ilgili hamlelerimizi yapacağız. Çocuklarımız için kreşle ilgili sözümüz vardı, bu sözümüzü yerine getireceğiz. Tabi ki hayatta en önemli şey sağlık; bu sebeple burada yapılacak revire desteğimiz olacak. Emeği geçen personelimize, bağışta bulunan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Yardımlarınız layığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor” dedi.