Turgutlu Zabıtasından Yetkisiz Atık Toplayanlara Yönelik Denetim

Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından mevzuatlara uygun şekilde çalışmayan katı atık toplayıcıları ile dilencilik yaptığı tespit edilen kişilere yönelik denetimler yapıldı.

Kent ve halk sağlığının, güvenliğinin korunması adına çalışmalarına devam eden Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2022/6 sayılı genelgesi gereğince “Bağımsız Sıfır Katı Atık Toplayıcıları” denetimi gerçekleştirdi. Buna göre Turgutlu Belediyesince düzenlenen bağımsız sıfır katı atık toplayıcısı kartı müracaatı olmadan usule uygun çalışmayan katı atık toplayıcıları tespit edilerek gerekli uyarı ve işlemler ekipler tarafından yapıldı. Aynı zamanda Manisa Valiliğinin 2019/1 sayılı “Sokağın Tehlikelerine Maruz Kalan Çocukların Korunması” başlıklı genelgesi doğrultusunda on sekiz yaşından küçük katı atık toplayıcıları ile dilencilik yaptığı belirlenen çocuklar ailelerine teslim edilirken gerekli uyarılarda da bulunuldu. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ayrıca vatandaşların duygularını kullanarak haksız kazanç elde eden kişilere de idari yaptırım cezası uyguladı.

Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Kızıl, “Yaptığımız denetim ve çalışmalar sonucunda kent düzeni, güvenliği ve sağlığının korunması için üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Bu doğrultuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Manisa Valiliğinin yayımladıkları genelgelere uygun olarak usule uygun çalışmayan katı atık toplayıcıları ile dilencilik yapan ve katı atık toplayan çocukları olası tehlikelerden korumak adına tespit ederek uyarı ve işlemlerimizi gerçekleştirdik. Denetim ve kontrollerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.