#

Turgutlu’da 8. Geleneksel Musalaryeniköy Deve Güreşi Gerçekleşti

Turgutlu Belediyesi ve Musalaryeniköy Muhtarlığı iş birliğiyle ‘8. Geleneksel Musalaryeniköy Deve Güreşleri’ gerçekleşti. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı etkinlikte güreş severler organizasyondan dolayı Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’a teşekkür etti.

Turgutlu Belediyesi ve Musalaryeniköy Muhtarlığı iş birliğiyle ‘8. Geleneksel Musalaryeniköy Deve Güreşleri’ni gerçekleştirildi. Binlerce deve güreşi severlerin bir araya geldiği ‘8. Geleneksel Musalaryeniköy Deve Güreşleri’ çevre il ve ilçelerden 120’ye yakın pehlivan devenin büyük mücadelesine sahne oldu. Heyecan dolu anların yaşandığı organizasyonda dereceye giren develerin sahiplerine kupaları takdim edildi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu’nun yaptığı yatırımların ve ortaya koyduğu projelerin dışında ata sporları ile geleneklerine sahip çıkmasıyla da adından söz ettirdiğinin altını çizdi.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Seçim alanlarında bir söz vermiştik. Ata sporlarımızı, milli bayramlarımızı hak ettikleri şekilde kutlayacağız ve o sporlarımızı yaşatmakla ilgili bütün çabamızı ortaya koyacağız demiştik. Bugün Musalaryeniköy’de deve güreşlerinin 8’incisini yapıyoruz. Bununla birlikte yağlı pehlivan güreşleri, cirit ve rahvan at yarışlarımızla geleneklerimizi yaşatıyor, verdiğimiz sözlerin tamamını yerine getiriyoruz. Bugün burada heyecanlı karşılaşmalar oldu. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

‘8. Geleneksel Musalaryeniköy Deve Güreşleri’ne Başkan Çetin Akın’ın yanı sıra eşi Sabriye Akın, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, şehir meclis üyeleri, daire müdürleri, Musalaryeniköy Mahalle Muhtarı Yıldıray Aktaş, Güreş ağası Ramazan Avkan ve çok sayıda güreş sever katıldı.