#

Turgutlu’da Balkan ve Bitlis-Yöresel Doğu Kültürleri Aynı Gecede Buluştu

Turgutlu Belediyesinin gerçekleştirdiği Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerinin son hemşehri gecesi olan Arnavut-Balkan ve Bitlis-Yöresel Doğu Kültürleri Gecesi ile müzik dolu bir akşam yaşandı.

Turgutlu Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonlarla 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Turgutlu’nun kurtuluşunun 100. yıl dönümlerinin de kutlandığı Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerine Arnavut-Balkan ve Bitlis-Yöresel Doğu Kültürleri Gecesi renk kattı. Şenliğin son hemşehri gecesi olan etkinlikte, Mikail Güllü, Grup Albana, Bitlis Folklor Ekibi ile Çahok Folklor Ekibi’nin konser ve gösterileri izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Sevginin dilini konuşmaya, barışa kucak açmaya ve kardeşliğimizi paylaşmaya devam edeceğiz”

Arnavut-Balkan ve Bitlis- Yöresel Doğu Kültürleri Gecesi ile ilgili açıklamada bulunan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Şenliklerimizin son hemşehri geceleri programı olan Arnavut-Balkan ve Bitlis-Yöresel Doğu Kültürleri Gecesini coşkulu bir şekilde gerçekleştirdik. Birbirinden güzel türkülere, renkli gösterilere ve eğlenceye doyduk. Hep birlikte sevginin dilini konuşmaya, barışa kucak açmaya ve kardeşliğimizi paylaşmaya devam edeceğiz. Turgutlu Arnavut Kültür Derneğine, Turgutlu Bitlisliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine ve kıymetli başkanlarımız başta olmak üzere bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Başkanımız Çetin Akın önderliğinde folklorümüze ve derneklerimize ne kadar değer verildiği aşikar”

Turgutlu Arnavut Kültür Derneği Başkanı Eyüp Özbilen, “Turgutlu’muzda Belediye Başkanımız Sayın Çetin Akın önderliğinde yerel folklorümüze, yerel derneklerimize ne kadar değer verildiği aşikar. Turgutlu Bitlisliler Yardımlaşma ve Derneği ile birlikte ifa ettiğimiz son hemşehri gecemizde Sevgili Çetin Akın Başkanımıza daha büyük hizmetlerde beraber olmak dileğiyle saygı ve teşekkürlerimi arz ediyorum” şeklinde konuştu.

Turgutlu Bitlisliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Demir, “Bu güzel ve anlamlı geceyi bizlere sunan Değerli Başkanımız Çetin Akın’a ve emeği geçen tüm dernek başkanlarımıza teşekkür ederim.

Başkan Çetin Akın, gecenin sonunda hemşehri gecelerinin düzenlenmesine katkı ve destek sağlayan dernek başkanlarına teşekkür plaketi takdim etti.