Turgutlu’da Kırsal Mahallelerin Tamamında Yollar Konforlu Hale Geldi

Turgutlu Belediyesi, 2022 yılı boyunca ve 2023’ün ilk üç ayında kırsal mahallelerde 24 bin metrekare parke döşeme çalışması gerçekleştirdi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ise dokuz bin metrekare parke taşı döşemesinin yapıldığı Ayvacık Mahallesini ziyaret ederek tamamlanan yol yenileme çalışmalarını incelemelerde bulundu.

Merkez ve kırsal mahalle ayrımı gözetmeden hizmetlerini sürdüren Turgutlu Belediyesi, kendi imkanlarıyla kırsal mahallelerin yol sorunlarını çözmeye devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından planlanan program dahilinde 37 kırsal mahallenin tamamında yollar başta olmak üzere kiraz alım yerleri, sağlık ocakları gibi alanlarda 24 bin metrekare parke döşemesi yapıldı. 2022 yılını ve 2023 yılının ilk üç ayını kapsayan bu çalışmalar, Turgutlu Belediyesinin öz kaynaklarıyla tamamlanmış oldu.

Başkan Çetin Akın Ayvacık Mahallesindeydi

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, düzenli olarak gerçekleştirdiği kırsal mahalle ziyaretlerine Ayvacık Mahallesinde devam etti. Başkan Çetin Akın, Başkan Yardımcıları Ahmet Daşkan, Fırat Honaz, Fen İşleri Müdürü Elif Ceren Müftüoğlu ve Ayvacık Mahalle Muhtarı Adem Acar ile birlikte dokuz bin metrekare parke taşı döşemesinin yapıldığı alanlarda ve mahalle genelinde incelemelerini gerçekleştirdi.

“37 kırsal mahallemizde ihtiyaç olan yolların tamamında parke taşı döşendi”

Ayvacık Mahallesindeki incelemeleri ve kırsal mahalleleri kapsayan yol yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Çetin Akın, “Bugün Ayvacık Mahallesindeyiz. Ayvacık, bizim en şirin, en güzel mahallelerimizden bir tanesi. Teknik ekiplerimiz geçtiğimiz yıl bütün kırsal mahallelerimizde araştırmalar yaptı, sorunları tespit etti. Ayvacık Mahallemizde de mahallemizin tamamını kapsayacak şekilde yolların bozuk olduğunu tespit ettiler. Büyükşehir Belediyesi içme suyu borularını değiştirdi. Biz de mahallenin tamamındaki yollarda dokuz bin metrekare taş döşeyerek yol sorununu çözmüş olduk. Bunun yanında 37 kırsal mahallemizde de ihtiyaç olan yolların tamamında 24 bin metrekarelik parke taşı döşendi. Hem işlerimizin kontrollerini yapıyoruz hem de muhtarlarımıza hayırlı olsun ziyaretlerimizi yapıyoruz” dedi.

“Mahallemiz tertemiz oldu”

Başkan Çetin Akın ve ekibine teşekkür eden Ayvacık Mahalle Muhtarı Adem Acar ise, “Başkanımız Çetin Akın ve ekibinden Allah razı olsun. Mahallemize dokuz bin metrekare taş döşendi. Mahallemiz tertemiz oldu. Teşekkür ederim” şeklinde konuştu.