#

Turgutlu’da Muhteşem 23 Nisan

Turgutlu Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, “Çocuk Şenliği” etkinliği ile kutlandı.

Tüm yurtta olduğu gibi Turgutlu’da da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla yaşandı. Kutlamalar kapsamında ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda resmi tören gerçekleşti. Törenin ardından Turgutlu Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Çocuk Şenliği” ile bayramın keyfi doyasıya yaşandı.

Çocuk Şenliği ile bayram coşkusu ikiye katlandı

“Çocuk Şenliği” ilk olarak Balon Korteji ile başladı. Turgutlu Belediyesi Hizmet Binası önünden başlayan ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda sona eren Balon Korteji renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar başta olmak üzere 7’den 70 herkesin katılım gösterdiği kortejde eğlenceli anlar yaşandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu “Neşeli Sahne” isimli gösteriyle devam etti. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda gerçekleşen gösterilerde çocuklar ve aileleri unutulmaz bir bayram geçirdi.

“Dünyada eşi benzeri olmayan bir bayramı kutluyoruz”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyada eşi benzeri olmadığını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Bu vatanı bize emanet kahramanların hatırına, milli bayramlarımızı en güzel şekilde kutlayacağız demiştik. Bizler, o sözlerimizi tutuyoruz. Bugün de dünyada eşi benzeri olmayan bir bayram kutlaması yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 102 yıl önce ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek bugün Gazi Meclisi açtılar. Bize bu güzel vatanı emanet ettiler. Bizler de o güzel vatana sahip çıkmak için, çocuklarımızın geleceği için, güzel eğitimler alması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Tüm çocuklarımızın ve yurttaşlarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.